Hiilidioksidijää (kuivajää)

Teollisuudessa kuivajäätä käytetään pääsääntöisesti nopeaan lämpötilan muutokseen eri materiaalien sovitustöissä.

Kuivajääpuhallus on myös noussut merkittävään asemaan sooda- ja hiekkapuhalluksen rinnalle. Kuivajääpuhallus on niihin verrattuna hellävaraisempi, mutta samalla tehokas ja erittäin siisti työmenetelmä. Kuivajää muuttuu puhalluksessa kaasumaiseen olomuotoon eikä siten aiheuta jälkisiivouskuluja.

Elintarviketeollisuudessa ja terveydenhuollossa kuivajää on luonnollisena osana kylmäketjua. Erilaisia elintarvikkeita ja näytteitä kuljetetaan pakattuina kuivajäähän.

Kuivajään ominaisuudet

Kuivajää tehdään nestemäisestä hiilidioksidista, joka kiinteytetään lumeksi ja puristetaan kuivajääksi. Siksi se sulaa haihtumalla. Kuivajää on erittäin kylmää, sen lämpötila on -78 °C.

Toimitusvaihtoehdot

  • 3 mm rakeena, pakkauskoot 10–360 kg
  • palana (125 x 210 x 25 mm), pakkauskoot 15–500 kg

Valmistamme kuivajäätä Kokkolan hiilidioksiditehtaallamme, mistä kuivajäätä toimitetaan koko Suomeen.

Turvallisuus

Kuivajään turvallisessa käsittelyssä on aina huomioitava:

  • Kosketus voi aiheuttaa vakavan paleltuman, käytä aina suojakäsineitä.
  • Älä käytä kaasutiiviitä astioita
  • Säilytettävä ja kuljetettava hyvin tuuletetuissa tiloissa, vältä kaasun hengittämistä.
  • Tuotetta ei saa syödä, laittaa juomiin tai suoraan paljaalle iholle.

Woikosken kuivajää ( hiilidioksidijää) on sertifioitu FSSC 22000 elintarvikesertifikaatin mukaisesti.