Toinen vedyn tankkausasema avattu Helsingin Vuosaaressa

Woikoski avasi 19.3 järjestyksessään toisen vedyn tankkausaseman Vuosaaren satamassa Helsingissä. Avajaisnauhan leikkasi ympäristöministeri Ville Niinistö.

Woikoski on vahvasti mukana vety-yhteiskunnan rakentamisessa, ja luonut mahdollisuudet täysin päästöttömän vetyauton tuomiseen Suomen markkinoille. Vedyn myötä CO2-päästöt pienenevät ajoneuvoteollisuudessa laajalti. Lisäksi voidaan vähentää melusaastetta mm. moottorikelkoissa ja vesikulkuneuvoissa.

Woikoski uskoo vetyyn ja panostaa voimakkaasti sen tuotantoon, logistiikkaan ja käyttösovelluksiin. Kesällä 2014 valmistuu Kokkolan suurteollisuusalueelle uusi vetytehdas, ja samalla otetaan käyttöön nykyaikaiset, komposiittitekniikkaan perustuvat vedynkuljetusyksiköt.

Vety ei ole Woikoskelle uusi asia, vaan sitä on tuotettu jo 101 vuoden ajan. Vain tuotantotavat ovat sadassa vuodessa hieman muuttuneet. Vedyn käyttö myös auton polttoaineena ymmärrettiin Woikoskella jo 1930-luvulla, kun Voikosken teillä kulki vedyn voimalla Packard vm. 1927.

Tammikuussa avattu Woikosken ensimmäinen vedyn tankkausasema on yhtiön oman innovaation tulos. Se sijaitsee paikkakunnalla Voikoski, ja sillä tähdätään maailmanlaajuisille tankkausasemamarkkinoille. Vetytekniikan uskotaan levittäytyvän jatkossa myös energiapuolelle tarjoten vihreän varastointivaihtoehdon sähkölle.

Sivut