Woikosken vetytankkausasema toi RD Velholle voiton Plootu Fennican ohutlevytuotekilpailussa

RD Velhon suunnittelema Oy Woikoski Ab:n vetytankkausasema vei tänä vuonna voiton Plootu Fennica -kilpailun ohutlevytuote -muotoilusarjassa. Voittotyössä arvostettiin käytettävyyttä ja suunnittelun lähtökohdista toteutettua yhtenäistä kokonaisuutta, joka on järkevästi tai luovasti valmistettavissa.

Parhaillaan Tampereella meneillään olevilla Konepajamessuilla palkittu vetyasema on syntynyt RD Velhon toteuttamassa laajassa tuotekehityksen kokonaisprojektissa. RD Velho on vastannut tankkausaseman julkisivun ja ulkopuolisen rakenteen muotoilusta, mekaniikkasuunnittelusta, teknisestä laskennasta, valmistuttamisesta sekä projektinhallinnasta.

”Tuotteen tuettava vetyautoilun markkinointia”

Vetyaseman muodostaa kaiken tarvittavan tekniikan sisältävä merikontti, jonka ympärille on tehty nykyaikainen tankkausasema erillisillä kate- ja suojarakenteilla. Katerakenteet ovat maalattua ohutlevyä, jotka on kiinnitetty tukirakenteisiin. Katteiden ulkopuolella ovat vain tankkauspistoolit ja maksupääte. Aseman lippa antaa suojaa tankkaajalle ja lipan alla olevat valot valaisevat käyttöympäristön. 

- Vetyaseman tarkoituksena on perustoimintojen ohella tukea myös vetyautoilun ja -tankkauksen markkinointia. Aseman muotoilussa ja suunnittelussa haluttiin panostaa erityisesti laatuun ja ilmeeseen, kertoo RD Velhon Design Manager Hannu Havusto.

Tiivistä yhteistyötä

Tankkausasema syntyi tiiviissä yhteistyössä Oy Woikoski Ab:n sekä RD Velhon kesken. Voittotyön suunnittelussa ovat olleet mukana kehitysjohtaja Sari Palmberg (Oy Woikoski Ab), tekninen johtaja Mikko Lehtinen (Oy Woikoski Ab), tuotepäällikkö Arto Brofeldt (Oy Woikoski Ab), projektipäällikkö Harri Kelho (RD Velho Oy), Senior mechanical designer Pertti Nenonen (RD Velho Oy) sekä Design Manager Hannu Havusto (RD Velho Oy).

Plootu Fennica 2016 -palkinto luovutettiin RD Velholle Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa Konepaja 2016 -messuilla 15.3.2016.

Lisätietoja: Plootu Fennica

RD Velho on suunnittelutoimisto, joka tarjoaa tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita teknologiateollisuuden alalla toimiville yrityksille.  Yritys on erikoistunut sulautettujen järjestelmien tuotekehitykseen sekä teollisen internetin ratkaisujen suunnitteluun ja tarjoaa ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden yhdistämällä muotoilun, mekaniikan, ohjelmistot ja elektroniikan. http://www.rdvelho.com/fi/

  • ADR-lisä 21.9.2018 – Logistiikkayritysten veloittama ADR-lisä lisätään 01.10.2018 alkaen Oy Woikoski Ab:n tilausten kuljetuskustannuksiin alalla vallitsevan yleisen käytänteen mukaisesti.
  • Euroopan laajuinen hiilidioksidipula 30.6.2018 – Hiilidioksidia syntyy muiden prosessien sivutuotteena ja tuotanto-ongelmat ja seisakit, sekä k
  • Woikoski onnittelee Hitsauksen Suomen mestaruuskilpailun 2018 voittaja Jan Halosta 10.6.2018 – Hitsauksen Suomen mestaruuskilpailun 2018 voittajat julistettiin Nordic Welding Expossa Tampereella. SM-kisan voitti Jan Halonen VAMM Steeliltä.
  • Woikoski onnittelee 1.6.2018 – Woikoski onnittelee kaikkia koulutuksistaan valmistuneita ja toivottaa aurinkoista kesää!
  • Oikeusministeri vierailulla Woikoskella 28.5.2018 – Woikoskella kävi merkittäviä vieraita, kun oikeusministeri Antti Häkkänen vieraili Voikosken toimipisteellämme tänään tapaamassa Sari ja Clas Palmbergia, sekä tutustumassa Woikosken toimintaan.
  • Esittelyssä sponssikohteemme Niko Wilenius 25.5.2018 – Niko Wilenius: ikä 10 vuotta. Aloittanut ajamisen myös vuonna 2013. Edustaa myös Simk ja viime kaudella ajanut myös ensimmäistä kautta MX liigaa. Luokkana MX 65.

Sivut