Ossobucco i skyddsgas

Varje dag går det drygt 10 långtradare med skyddsgasförpackade köttprodukter från Snellman till finländska stekpannor.

Ossobucco, lövbiff, köttfärs och äkta karelsk stek glider längs det löpande bandet och arbetet i fabriken är i full gång.

Snellman strävar efter att producera så mycket tillsatsfria köttprodukter som möjligt under teman som "vi ger människor möjlighet att få det bästa" och "framgång förtjänas genom att göra gott" samt "pålitlig och yrkeskunnig samarbetspartner".

Snellmans köttförädling Ab använder livsmedelskoldioxid från Woikoski som en gaskomponent i livsmedelsförpackningarna för att förbättra hållbarheten. Den används också för att kyla produkterna.

Miljontals kilo gas

Under ett år transporterar långtradare miljontals kilo livsmedelskoldioxid i vätskeform till Snellmans tankar.

Med hjälp av en fjärrövervakningsutrustning ser man på Woikoskis logistikcenter vilken fyllnadsgrad tanken har och ser till att livsmedelsdioxiden inte tar slut.

Kvävet som Snellman behöver tillverkar man själva med en kvävegenerator som Woikoski ställt till förfogande.  Med en blandningsanordning i förpackningsmaskinen kan förhållandet mellan komponenterna i gasblandningen ställas in så att det passar varje produkt.

- Vi valde Woikoski som gasleverantör på grund av priset och deras bakgrund som finländskt familjeföretag. Vi har varit nöjda med tjänstens kvalitet, servicen har fungerat bra och produkternas hållbarhet har uppnått den önskade nivån tack vare gasen, berättar tekniske chefen Markus Snellman.