Woikoski – en pionjär inom kemisk industri

Oy Woikoski Ab erbjuder sina kunder heltäckande lösningar och tjänster för gasdistribution från gasflaskor till storskaliga distributionssystem, samt maskiner och utrustning för svetsning. Vi har både privatkunder och kunder inom olika industrier, hälsovård och medicin.

Familjeföretaget grundades år 1882 i Veckelax. Under årens lopp har företaget vuxit och utvecklats, och dess högförädlade och högklassiga produkter samt ett effektivt distributionssystem garanterar bästa möjliga service till kunderna.

Vår vision

Woikoski vill vara en heltäckande partner som har den högsta sakkunskapen i branschen och använder den bästa teknik som finns att tillgå.

Woikoski vill erbjuda sina kunder mervärde såväl inom flaskgas, flytande produkter som direkta rörledningsleveranser, samt att lyckas inom vätgas, helium och tillhörande teknologier.

Långsiktigt arbete, kontinuerlig innovationsförmåga och kundnöjdhet är värden som gjort att Woikoski idag är känt som en ansvarsfull samarbetspartner.

Stor kundkrets

Våra kunder finns inom olika industribranscher, hälsovård, medicin och miljöskydd samt privata kunder.

Woikoski bedriver exportverksamhet bl.a. till Ryssland, Baltikum och andra EU-länder genom dotterbolaget SIA Woikoski.

Turism

Woikoski Feeling är Woikoskis nya turismkoncept som omfattar WHD Gård, WHD Bilmuseum, Kirjokivi Gård, Woikoskis nya fabriksmuseum och alla aktiviteter som de erbjuder. De har ett oöverträffat utbud av upplevelser och tjänster nära den finländska naturen. Det är en värld som får dig att glömma vardagen.

Till Woikoski-koncernen hör också WHD Gård som ligger i Nurmaa i Mäntyharju. Det är ett högklassigt center för turism och hästtjänster som erbjuder bl.a. mötes- och utbildningslokaler, logi, fasanjakt, besök på WHD Bilmuseum och andra aktiviteter.

 

Kirjokivi gård i Vuohijärvi, Kouvola, byggdes i slutet av 1890-talet till bergsrådet Rudolf Elving, och den hyrs numera av Woikoski för förhandlingar och logi samt för personalutbildning och rekreation. Gården tar även emot gästgrupper enligt förhandsbokning.

 

Woikoskis fabriksmuseum i Voikoski invigdes i juli 2015. Museet är öppet på beställning för grupper och vissa dagar sommartid för individuella besökare. Museet har inträdesavgift. Läs mer: http://woikoskifeeling.fi/kohteet/woikosken-tehdasmuseo

Mer information:

tfn 040 656 5981