Takaisin asiakaskokemuksiin

30.06.2020

Woikoski on kaasuntoimittajana metalliteollisuuden peruskivi

"Woikosken nimeen ei voi olla törmäämättä metalliteollisuudessa. Se on sellainen metalliteollisuuden peruskivi kaasuntoimittajana"

 

Oy Woikoski Ab toimittaa kaasuja Outotec Turula Oy:lle. Outotec Turulalla hankintainsinöörinä työskentelevä Henri Tirkkonen arvostaa yhteistyökumppanin tarjoamaa teknistä tukea ja läheistä sijaintia. Lisäksi hyvin toimiva tilausautomatiikka vähentää työtaakkaa Outotec Turulan hankintapuolella.  

Outotec on maailmanlaajuinen mineraalienrikastukseen erikoistunut insinööritoimisto. Outotec Turulassa valmistetaan maanpäällisiä mineraalienrikastuslaitteistoja. Hitsaaminen on yrityksessä erittäin vahva osa-alue. Yrityksellä on useita robottisoluja sekä parikymmentä levyseppähitsaajaa.

– Woikosken nimeen ei voi olla törmäämättä metalliteollisuudessa. Se on sellainen metalliteollisuuden peruskivi kaasuntoimittajana, Tirkkonen toteaa.

Teknistä tukea on saatavilla

– Kilpailutimme tietysti Suomessa sijaitsevat kaasuntoimittajat. Päädyimme Woikoskeen, joka sijaitsee lähellä meiltä. Heiltä saamme tarpeen vaatiessa myös teknistä tukea, Tirkkonen kertoo.

Outotec Turulalle toimitetaan hiilidioksidin ja argonin lisäksi erikoiskaasua SK-2 ruostumattomalle umpilangalle. Käytössä olevien kiinteiden kaasusäiliöiden eduksi Tirkkonen mainitsee tilausautomatiikan. Kun kaasumäärä kiinteässä säiliössä laskee tiettyyn raja-arvoon, lähtee tilaus automaattisesti Woikoskelle.

– Woikoskella on ajoreitti täältä, ja he tietävät omassa päässään, että Turulaan viedään kaasua maanantaina, eikä meidän hankinnassa tarvitse kiinnittää siihen erityistä huomiota. Henkilökuntamme suorittaa tilauksen ainoastaan erityistapauksissa irtopullojen osalta, Tirkkonen mainitsee.

Woikoski kuuntelee asiakkaitaan

Yritysten välinen yhteistyö on jatkunut jo yli kaksikymmentä vuotta. Tirkkosen mukaan Woikosken kanssa keskusteleminen on helppoa, sillä yrityksessä ajatellaan asiakaslähtöisesti.  Woikoski on esimerkiksi ehdottanut kiinteiden kaasusäiliöiden käyttöönottoa Outotec Turulan kaasunkulutuksen ylitettyä tietyn rajan.

– Yhteistyössä parasta on joustavuus ja helppous. Woikoski hoitaa oman osa-alueensa hyvin, Tirkkonen tiivistää.

Takaisin asiakaskokemuksiin