Korkealaatuiset paineenalentimet ja kaasukeskukset

Erikoiskaasut vaativat tavallista korkealaatuisemmat käsittelyvälineet, jotta erinomainen kaasu saadaan pakkauksesta yhtä korkealaatuisena käyttökohteeseen asti.

Woikosken WSG-välinesarja tarjoaa tarkasti valmistettuja paineenalentimia, kaasukeskuksia ja ulosottopisteitä, jotka soveltuvat täydellisesti mm. laboratorioympäristöön. Sarja koostuu korkealaatuisista ja tarkkasäätöisistä välineistä, jotka takaavat vakaan säädetyn ulostulopaineen ja -virtauksen.

Paineenalentimia, kaasukeskuksia ja ulosottopisteitä on saatavissa kromatusta messingistä ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuina. Messinki soveltuu tarkasti koneistettuna erinomaisesti suurimmalle osalle erikoiskaasuista. Syövyttäviksi luokiteltavat kaasut, kuten H2S, SO2, NH3, NO ja NO2, vaativat toimintakuntoisina säilyäkseen ruostumattomasta teräksestä valmistetun välineen.

WSG-välinesarjan tuotteet on luokiteltu pääsaääntöisesti tiiveydelle 1x10-8 mbar l/s He. Siten ne ovat käyttökelpoisia kaasuille, joiden puhtaus on N60 eli 99,9999 %. Kysy erikseen, mikäli tarvitaan välineitä tätä korkeammille puhtauksille - niihinkin löytyy vastaus!

Välineitä on saatavilla laajalla paine- ja läpivirtausvalikoimalla, jolla pystytään kattamaan hankalimmatkin käyttövaatimukset. Välineitä valittaessa täytyy huomioida se, että välineiden spesifikaatioiden paine- ja virtausarvot ovat maksimiarvoja. Hyvänä nyrkkisääntönä mitoituksessa voidaan pitää arviota, että käyttöpaine ja -virtaus ovat n. 20-80 % välineen spesifikaatioiden arvoista. Tällöin paineensäätö on tarkempi, eivätkä välineet altistu niin kovalle rasitukselle.

Suosituin mallimme erikoiskaasusovelluksissa WSG R-2-200 on kromattu messinkirunkoinen pullopaineenalennin, jonka kaksiportainen metallinen mäntä-paljerakenne takaa erinomaisen suorituskyvyn inerteille kaasuille ja hapelle. Toisiopaineen alueiksi on valittavissa 0-1, 0-3 ja 0-10 bar. Paineenalenninta on saatavissa vakiona DIN1-, DIN6- ja DIN10-ulostulokierteille.

Hyvä pitää mielessä:

  • Lue ja tarvittaessa kertaa välineiden käyttöohjeita.
  • Tarkasta välineet säännöllisesti; älä käytä vahingoittuneita välineitä.
  • Älä koskaan käytä rasvaa välineille, jotka ovat suoraan kosketuksissa kaasun kanssa.
  • Avaa venttiilit hitaasti välttääksesi ylikuumenemista adiabaattisen kompression vuoksi.
  • Ylläpidä kaasuverkoston puhtautta; partikkelit ovat pääsyy välineiden rikkoutumiseen.
  • Älä koskaan yritä huoltaa paineenalaisia välineitä.

Kysy lisää saatavilla olevista välineistämme asiantuntijoiltamme!