Kuivajää

Kuivajää myydään rakeina tai paloina. Pakkauskoot rakeina 10 - 360 kg, palana 15 - 500 kg. Kuivajää toimitetaan kertakäyttöisissä styrox-astioissa (10 kg rakeena/15 kg paloina), suuremmat erät toimitetaan vuokralaatikoissa.

Tuotteen ominaisuuksista johtuen tuote haihtuu 5 - 10 % painostaan/vrk.

Kuivajään pakkausten kokotiedot

Laatikko 55 L hiilidioksidijää
Ulkomitta: 600 x 500 x 580 mm (pituus x leveys x korkeus)
Sisämitta: 415 x 315 x 410 mm
Tyhjäpaino: 16 kg

Laatikko 160 L hiilidioksidijää
Ulkomitta: 800 x 600 x 1050 mm (pituus x leveys x korkeus)
Sisämitta: 580 x 370 x 700 mm
Tyhjäpaino: 51 kg

Laatikko 420 L hiilidioksidijää
Ulkomitta:  1200 x 800 x 1050 mm (pituus x leveys x korkeus)
Sisämitta: 1000 x 600 x 700 mm
Tyhjäpaino: 98 kg

Styrox-laatikko 12 L
Ulkomitta: 325 x 325 x 355 mm (pituus x leveys x korkeus)
Sisämitta: 230 x 230 x 260 mm

Kuivajään ominaisuudet

Kuivajää on äärimmäisen kylmää -78,5ºC asteista jäätä. Kuivajää valmistetaan nestemäisestä hiilidioksidista, joka kiinteytetään lumeksi ja puristetaan kuivajääksi. Se on hajuton, mauton, myrkytön ja palamaton aine, joka sulaa haihtumalla. Sulaessaan kuivajää ei muutu nesteeksi vaan höyrystyy suoraan kaasuksi. Tätä kutsutaan sublimoitumiseksi.

Kuivajää tunnetaan myös nimillä hiilihappojää ja hiilidioksidijää. Woikoski valmistaa kuivajäätä Kokkolan hiilidioksiditehtaalla, mistä kuivajää toimitetaan koko Suomen alueelle. Woikoski valmistaa kuivajäätä teollisuuteen ja elintarviketeollisuuteen FSSC 22000 -elintarvikesertifikaatin mukaisesti.

Tutustu kuivajään käyttöturvallisuustiedotteeseen huolellisesti ennen tuotteen käsittelyä.
 

Kuivajään käyttökohteet


Sovitetyöt - Teollisuudessa kuivajäätä käytetään muunmuassa nopeaan lämpötilan muutokseen eri materiaalien sovitetöissä.

Kuivajääpuhallusta käytetään sooda- ja hiekkapuhalluksen rinnalla. Kuivajääpuhallus on niihin verrattuna hellävaraisempi, mutta samalla tehokas ja erittäin siisti työmenetelmä. Kuivajää muuttuu puhalluksessa kaasumaiseen olomuotoon eikä siten aiheuta jälkisiivouskuluja. Kuivajääpuhalluksen etuna mm. desinfioiva vaikutus, poistaa pinnasta lian vaurioittamatta pintaa, poistaa mm. graffitit, homeen, musteen, maalit, liimat, pihkan, pinttymät, hajut sekä noen. Kuivajäällä voi puhdistaa myös sähkömoottorit ja -kaapit, anturit sekä lasipinnat.

Jäähdytys (Elintarvikelisäaine E290) Kuivajäätä käytetään prosessiteollisuudessa jäähdytyksessä, catering-jäähdytyksessä sekä laboratorioiden näytekuljetuksissa. Elintarviketeollisuudessa ja terveydenhuollossa kuivajää on luonnollisena osana kylmäketjua. Erilaisia elintarvikkeita ja näytteitä kuljetetaan pakattuina kuivajäähän.

Kotitaloudet käyttävät kuivajäätä jäähdyttämiseen, elintarvikkeiden säilytykseen sekä tapahtumissa efektien tuottamiseen.
 

Kuivajään käyttö ja turvallinen käsittely
 

https://www.woikoski.fi/woikoski/uutiset-ja-tapahtumat/kuivajaalla-nayttavat-efektit-halloween-juhliin.html

 

Mistä kuivajäätä saa?

Kuivajäätä voi tilata Woikosken jälleenmyyjiltä tai tilauspalvelusta, tilaukset@woikoski.fi tai p. 040 166 2023. Tilaus täytyy jättää 2 arkipäivää ennen haluttua toimituspäivää klo 12 mennessä. Jos haluat kuivajään käyttöön viikonlopuksi, tilaa toimitus perjantaille. Kuivajää toimitetaan Postin kautta. 

Kuivajäätilaukset maksetaan laskulla toimituksen jälkeen, joten teille tulee olla perustettuna asiakastiedot järjestelmäämme. Lue lisää ohjeesta:

Ohje kuivajään tilaamiseen

 

Woikosken laatujärjestelmä

Woikosken laatujärjestelmä, joka sisältää teollisten-, lääkkeellisten-, elintarvike-, erikois- ja nestekaasujen valmistuksen, täytön sekä jakelun, on saanut ISO 9001:2015 sertifikaatin. Standardi takaa laadukkaan toiminnan kaikilla Woikosken eri osa-alueilla.

Copyright ©2022 Woikoski Oy. Kaikki oikeudet pidätetään, all rights reserved.