Kuivajää

Kuivajää myydään rakeina tai paloina. Pakkauskoot rakeina 10 - 360 kg, palana 15 - 500 kg. Kuivajää toimitetaan kertakäyttöisissä styrox-astioissa (10 kg rakeena/15 kg paloina), suuremmat erät toimitetaan vuokralaatikoissa.

Tuotteen ominaisuuksista johtuen tuote haihtuu 5 - 10 % painostaan/vrk.

Kuivajää on äärimmäisen kylmää -78,5ºC asteista jäätä. Kuivajää valmistetaan nestemäisestä hiilidioksidista, joka kiinteytetään lumeksi ja puristetaan kuivajääksi. Se on hajuton, mauton, myrkytön ja palamaton aine, joka sulaa haihtumalla. Sulaessaan kuivajää ei muutu nesteeksi vaan höyrystyy suoraan kaasuksi. Tätä kutsutaan sublimoitumiseksi.

Kuivajää tunnetaan myös nimillä hiilihappojää ja hiilidioksidijää. Woikoski valmistaa kuivajäätä Kokkolan hiilidioksiditehtaalla, mistä kuivajää toimitetaan koko Suomen alueelle. Woikoski valmistaa kuivajäätä teollisuuteen ja elintarviketeollisuuteen FSSC 22000 -elintarvikesertifikaatin mukaisesti.
 

Kuivajään käyttökohteet


Sovitetyöt - Teollisuudessa kuivajäätä käytetään muunmuassa nopeaan lämpötilan muutokseen eri materiaalien sovitetöissä.

Kuivajääpuhallusta käytetään sooda- ja hiekkapuhalluksen rinnalla. Kuivajääpuhallus on niihin verrattuna hellävaraisempi, mutta samalla tehokas ja erittäin siisti työmenetelmä. Kuivajää muuttuu puhalluksessa kaasumaiseen olomuotoon eikä siten aiheuta jälkisiivouskuluja. Kuivajääpuhalluksen etuna mm. desinfioiva vaikutus, poistaa pinnasta lian vaurioittamatta pintaa, poistaa mm. graffitit, homeen, musteen, maalit, liimat, pihkan, pinttymät, hajut sekä noen. Kuivajäällä voi puhdistaa myös sähkömoottorit ja -kaapit, anturit sekä lasipinnat.

Jäähdytys (Elintarvikelisäaine E290) Kuivajäätä käytetään prosessiteollisuudessa jäähdytyksessä, catering-jäähdytyksessä sekä laboratorioiden näytekuljetuksissa. Elintarviketeollisuudessa ja terveydenhuollossa kuivajää on luonnollisena osana kylmäketjua. Erilaisia elintarvikkeita ja näytteitä kuljetetaan pakattuina kuivajäähän.

Kotitaloudet käyttävät kuivajäätä jäähdyttämiseen, elintarvikkeiden säilytykseen sekä tapahtumissa efektien tuottamiseen.

Tutustu kuivajään käyttöturvallisuustiedotteeseen huolellisesti ennen tuotteen käsittelyä.

Woikosken laatujärjestelmä

Woikosken laatujärjestelmä, joka sisältää teollisten-, lääkkeellisten-, elintarvike-, erikois- ja nestekaasujen valmistuksen, täytön sekä jakelun, on saanut ISO 9001:2015 sertifikaatin. Standardi takaa laadukkaan toiminnan kaikilla Woikosken eri osa-alueilla.

Copyright ©2022 Woikoski Oy. Kaikki oikeudet pidätetään, all rights reserved.