Helium

Helium on hyvin monikäyttöinen aine muista kaasuista poikkeavien ominaisuuksien vuoksi. Sen sovelluksia ovat mm. analyysilaitteet, kylmätutkimus, magneettikuvauslaitteet, laserlaitteet, tiiveysmittaukset, hitsaus, ilmalaivat, sääpallot ja ilmapallot.

Woikoskella on pitkä kokemus heliumin käsittelystä niin kaasumaisessa kuin nestemäisessä muodossa.  Moderni, kansainvälisestikin harvinainen käsittelylaitoksemme, vankka osaamisemme sekä pitkällinen kokemus tekevät Woikoskesta täyden palvelun heliumtalon.

Tuotevalikomaamme kuuluvat:

  • Ilmapallohelium
  • Erikoispuhdas helium N46
  • Erikoispuhdas helium N55
  • Erikoispuhdas helium N60
  • Erikoispuhdas helium BIP
  • Nestemäinen helium
  • Magneettilaitteiden täyttöpalvelu
  • Heliumin kierrätyspalvelu
  • Nestemäisen heliumin käsittelyn koulutuspalvelu

Kaasumaisia tuotteita on tarjolla useissa eri korkeapaineisissa pullokoissa sekä pattereissa että kaasukonteissa. Nestemäistä heliumia on mahdollista toimittaa joko vuokrattavissa tai asiakkaan omissa tyhjiöeristetyissä dewareissa sekä suuremmissa konteissa ( 30 000 l:n asti ). Nestemäisen heliumin toimitukset tehdään pääsääntöisesti Woikosken omalla kuljetuskalustolla lastin arvokkuuden vuoksi.

Woikoskella on useampi koulutettu ja kokenut magneettilaitteiden täyttöoperaattori, jonka vuoksi Woikoski pystyy äärimmäisen lyhyellä toimitusajalla ( jopa < 6 h tilauksesta täytön aloittamiseen ) tarjoamaan täyttöpalvelua hätätilanteissakin ympäri vuorokauden.

Toimitusvarmuus Woikosken nestemäiselle ja kaasumaiselle heliumille on huippuhyvä, eikä yksikään asiakas jäänyt ilman tuotetta edes historian pahimpana heliumin kansainvälisenä pula-aikana 2012-2013. Tämän mahdollistavat käsittelylaitokselle asennetut nesteyttäjät ja 120 000 l:n nestemäisen heliumin varastosäiliö.

Asiakkaille, joille syntyy nesteestä höyrystyvää hukkaheliumia, on mahdollista ottaa käyttöön heliumin kierrätyspalvelu, jossa Woikoski toimittaa kierrätyslaitteiston ja kuljetuspalvelun, sekä hyvittää asiakasta palautuvan kaasun puhtauden mukaan. Tällöin asiakkaan kokonaiskustannukset pienenevät, ja arvokas helium saadaan jälleen kiertoon.

Nestemäinen helium on äärimmäisen kylmää, -269 °C, ja on erittäin herkkää höyrystymään. Sen vuoksi sen käsittely on hankalaa, mutta Woikoski tarjoaa nestemäisen heliumin ja dewareiden käsittelyn koulutuspalvelua pitkän kokemuksen perusteella.