Takaisin asiakaskokemuksiin
EWMPEL-tuotePEL-tuotePEL-tuoteWoikoskiWoikoskiWoikoski

27.05.2020

Stenhård svetsning

Woikoski påverkar kvaliteten och driftsäkerheten i vår produktion när det gäller svetsgas, svetsmaskiner och gasdistributionssystem

Woikoski är en välbekant partner för PEL-tuote sedan 1990-talet. Samarbetet har utökats under åren från inköp av svetsgaser till gasdistributionssystem.

PEL-tuote Oy är ett familjeägt metallföretag som specialiserat sig på att tillverka och sälja jordbruksmaskiner med stenplockaren Kivi-Pekka som främsta produkt. Maskinen plockar upp sten från åkrarna för att ge bättre skördar och lämpar sig också för underhåll av vägar och golfbanor. Produktutveckling, kvalitet och driftsäkerhet är A och O i en allt hårdare konkurrenssituation.

- Woikoski påverkar kvaliteten och driftsäkerheten i vår produktion när det gäller svetsgas, svetsmaskiner och gasdistributionssystem. Produktionen får inte avbrytas till exempel på grund av orena gaser, fel på svetsmaskiner eller ledningsläckor, betonar VD Mikko Lappalainen.

Produktmärket EWM får beröm

Vid företagets inköp av sju pulsMIG-, en TIG-svetsmaskin och fyra synergiska MIG-svetsmaskiner var det framför allt maskinernas programmeringsmöjligheter och användbarhet som var avgörande.

- Till MIG/MAG-svetsmaskinerna valde vi programmerbara brännare med tydlig bildskärm och lättprogrammerade kanalplatser. De nya EWM-maskinerna är synergimaskiner där synergin, funktionssäkerheten och arbetshastigheten är på topp, bekräftar produktionschefen Toni Kammonen.

Woikoski levererar även blandgaser för svetsning, syrgas och acetylen för brännskärning och förvärmning. Valet av svetsgaser och gasernas renhet har direkt effekt på svetsbarhet, svetskvalitet och produktivitet. Faktorer som påverkar totalkostnaderna såsom svetsningshastighet, svetsens kvalitet och utseende m.m. har anpassats för PEL-tuotes produkter.

- Vi håller fast vid att PEL-tuote ska ha tillgång till de bästa verksamhetssätt och utrustningarna för sina behov, lovar Woikoskis regionala försäljningschef Ville Mela.

Takaisin asiakaskokemuksiin