Takaisin asiakaskokemuksiin
OlviWoikoski

30.06.2020

Woikoski levererar högklassig gas för Olvis behov

Olvi är det enda bryggeriet som förblivit självständigt finländskt. Koncernens huvudkontor och produktionsanläggning finns i Idensalmi. Woikoski levererar olika gaser för produktionsanläggningens behov. Till exempel levereras livsmedelskoldioxid direkt till produktionsanläggningens tank med hjälp av distansövervakning.

Olvi har sedan 1878 tillverkat drycker i Idensalmi, mitt i det vackra Insjöfinland. Förutom i Finland har Olvi också för närvarande lokal verksamhet i Belarus och Baltikum.

– Till varje dryck används antingen koldioxid eller någon annan gas som drivgas eller konserveringsgas, berättar Olvis upphandlingschef Ossi Heikkinen.

Behållarna fylls automatiskt med hjälp av distansövervakning

Woikoskis distributionsfordon besöker Olvis produktionsanläggning i Idensalmi i genomsnitt två eller tre gånger varje vecka. Koldioxidbehållarens påfyllnadsbehov följs med hjälp av distansövervakning inom de gränser som Woikoski har fastställt.

”Utifrån gränsvärdena vet man när behållaren behöver fyllas på. Woikoski fyller på behållaren automatiskt”, berättar Heikkinen.

– Dessutom beställer vi också så kallade barflaskor från Woikoski. Vi beställer 10 kg och 20 kg flaskor som levereras fyllda till oss och som vi sedan levererar till kunderna, fortsätter Heikkinen.

 Högklassig koldioxid

Renhetskraven för livsmedelsgaser, till exempel livsmedelskoldioxid, är strikta. Den koldioxid som Woikoski levererar är enligt Heikkinen av mycket hög kvalitet.

– Vi har alltid haft ett sådant krav att den koldioxid vi använder måste vara av mycket hög kvalitet, konstaterar Heikkinen.

Takaisin asiakaskokemuksiin