Takaisin asiakaskokemuksiin
Amec Foster Wheeler Energia OyEWMWoikoski

20.01.2020

Matningsstörningarna försvann med EWM:s push-pull-svetsbrännare

Woikoski är en aktiv partner, de lyssnar på våra önskemål och söker efter lösningar på våra behov

Amec Foster Wheeler Energia Oy är specialiserat på avancerad ångpanne- och rökgasreningsteknologi med tillhörande tjänster. Till företagets kärnkompetens hör virvelbäddsteknologi och i synnerhet pannor med cirkulerande bädd. Det viktigaste i den högklassiga produktionen är personalens kompetens kombinerad med spjutspetsteknologi och avancerad utrustning. I slutet av förra året levererade Woikoski en EWM push-pull-svetsbrännare till företaget.

– När man svetsar med svetstråd som innehåller mycket krom och nickel får svetsmaskinerna lätt problem med matningen av tråden. Det påverkar givetvis flytet i arbetet, säger Jukka Asikainen, arbetsledare vid servicefunktionen på Amec Foster Wheeler Energias verksamhetsställe i Varkaus.

”Märkbar förbättring"

För att minska matningsstörningarna sökte man en lösning i EWM:s push-pull-svetsbrännare som har integrerade matarhjul för svetstråden.

 Vi har nu gjort de första testerna med den nya svetsbrännaren, och de visar att det verkligen skett en stor förbättring. I praktiken har vi blivit av med matningsstörningarna helt och hållet, och svetsarna lovordar den nya brännaren som gör att de nu kan koncentrera sig på sitt egentliga arbete. Även kostnadseffektiviteten påverkas positivt av att arbetet går utan störningar, säger Asikainen. De goda erfarenheterna gör att företaget tänker köpa in fler brännare av samma slag till Varkaus.
– De har ett något högre anskaffningspris, men vi anser att de gör så stor nytta att det lönar sig att göra investeringen, konstaterar Asikainen och berömmer även Woikoskis service.
– Vårt samarbete kom igång i större skala 2012, då vi bytte ut stora delar av vår maskinpark till EMW-utrustning. Woikoski är en aktiv partner, de lyssnar på våra önskemål och söker efter lösningar på våra behov.

 
 
Takaisin asiakaskokemuksiin