Takaisin asiakaskokemuksiin
gasolkoldioxidPyroman Finland Ltd.Woikoski

27.05.2020

Pyroman Finland uppskattar Woikoskis flexibla service

Pyromans och Woikoskis samarbete började för mer än tio år sedan

Vem minns inte de imponerande pyroeffekterna i Lordis vinnande bidrag i Eurovisionsfinalen i Aten? Effekterna konstruerades och utfördes av Oy Pyroman Finland Ltd., som hör till de allra främsta i världen i sin bransch.

Företaget, vars grundare och ägare är Markku Aalto, är även känt för sina förstklassiga fyrverkerier och pyromusikaler. Pyroman har tävlat i musikfyrverkerier i Ukraina, Filippinerna och Japan och har som bäst kommit på andra plats bland tolv deltagande länder.

Aalto har dessutom producerat effekterna vid flera Eurovisionsschlagertävlingar, till exempel Eurovision Song Contest i Stockholm våren 2016.

Pyromans och Woikoskis samarbete började för mer än tio år sedan

Från Woikoski köper Pyroman koldioxid och gasol. Koldioxiden används till exempel för att göra tungrök som svävar över scengolvet och rökstatyer som kan stiga ända upp till tio meters höjd. Även konfetti, dvs. kulörta pappersbitar, skjuts ut i luften med hjälp av koldioxid.

Teppo Hakkarainen, föreställningsdesigner och pyrotekniker på Pyroman, har lärt sig uppskatta Woikoskis flexibla kundservice.

– I den här branschen är det verkligen snabba ryck. Jag har till exempel varit med om situationer där det kommit en stor utländsk artist till Finland och produktionen har glömt att beställa gas. Då har vi varit tvungna att ringa till Woikoskis verksamhetsställe i Träskända, om det så var sent på kvällen, och tala om att det var panik. Varje gång har de kommit och öppnat för oss och lämnat över varorna, till och med på natten. Det är just den sortens flexibla och goda kundservice som är viktig för oss, säger Hakkarainen.

Pyroman vet att ett arbete som görs med kompromisslöst yrkeskunnande ger resultat. Företagets pyroeffekter används både vid Eurovisionsfestivaler och otaliga andra evenemang i Finland och utomlands.

EDM-artister nya storförbrukare av koldioxid

Förbrukningen av koldioxid steg brant i höjden för några år när Electronic Dance Music (EDM) slog igenom. Från nattklubbarna på Ibiza spreds över hela världen ett fenomen där koldioxidstatyer sköts upp över publiken, vilket har både en visuell och avkylande effekt.

– EDM är en genre där discjockeyn behöver mycket visualitet omkring sig. Förutom pyroeffekter och fyrverkerier spelar även LED-skärmar, lampor och lasrar en viktig roll. Vi har gjort i stort sett alla de stora EDM-showerna i Finland, inklusive Weekend Festival och Summer Sound. Och i år ser det ut som att vi kommer att använda rekordmycket koldioxid, fortsätter Hakkarainen.

Takaisin asiakaskokemuksiin