Takaisin asiakaskokemuksiin

27.05.2020

Hiilidioksidia pienpanimon tarpeisiin

Saimaa, Marsalkka, Brewers´s Special, Kekkonen, Luostari ja Crafty. Saimaan Juomatehtaan valikoimista löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista. Mikkelissä toimiva juomatehdas on perustettu 1995, ja yhtiön uusi tuotantolaitos avattiin vuonna 2013. Samana vuonna Woikoski ryhtyi toimittamaan Saimaan Juomatehtaalle oluen valmistusprosessissa tarvittavan hiilidioksidin.

- Uuden tuotantolaitoksen myötä kapasiteettimme kasvoi, ja aloimme siinä vaiheessa kartoittaa tulevaa kaasutoimittajaa. Järjestimme kilpailutuksen, johon saimme Woikoskelta hyvän tarjouksen. Tämän lisäksi valintaan vaikutti paikallisuus, joka on meille tärkeää, kertoo Saimaan Juomatehtaan tuotantopäällikkö Jenni Kehusmaa.

Woikoski tarjosi puoliautomaattisen kaasukeskuksen yhteydessä myös kiinteää hiilidioksidiputkistoa asennettuna panimolle, mikä suunniteltiin yhdessä Woikosken ja MHplanin kanssa tarjousvaiheessa. Puoliautomaattinen kaasukeskus on suunniteltu kahdelle pullopatterille. Kokonaisuuteen kuuluivat muun muassa kaasunlämmittimet sekä paineentunnistus, jonka ansiosta järjestelmä vaihtoi automaattisesti pullopatterista toiseen runkopaineen laskettua raja-arvon alapuolelle. Tämän jälkeen tyhjän pullopatterin tilalle vaihdettiin pumppukärryn avulla uusi patteri.
 

Hiilidioksidisäiliö toi helppoutta ja lisäsi tuottavuutta

Tämän vuoden alussa pullopatterit korvattiin kuuden kuution kokoisella hiilidioksidisäiliöllä.

- Pullopatterijärjestelmä oli hyvä ratkaisu sen hetkiseen tarpeeseen. Yhdessä Woikosken kanssa kuitenkin totesimme, että hiilidioksidin vuosikulutusmäärän perusteella oli järkevää investoida säiliöön. Tällä tavalla saimme kustannuksia alaspäin, minkä lisäksi työn tuottavuus parani, koska työaikaa ei enää tarvitse käyttää pattereiden vaihtamiseen. Säiliö on Woikoskella etävalvonnassa, eli meidän ei tarvitse enää erikseen huolehtia hiilidioksidin tilaamisesta. Woikosken säiliöauto käy täyttämässä säiliön nestemäisellä hiilidioksidilla tarpeen mukaan. Pullopatterit ovat edelleen varajärjestelmänä esimerkiksi säiliön mahdollisten syöttöhäiriöiden varalle, Kehusmaa sanoo.

Yhteistyö Woikosken kanssa on hänen mukaansa sujunut hyvin. Hiilidioksidisäiliön asennus- ja käyttöönottovaiheessa oli pieniä haasteitakin, mutta niistä selvittiin puhtain paperein.

- Säiliön rakennusprojektissa saimme Woikoskelta asiantuntevaa palvelua, ja muutenkin olemme vuosien aikana miettineet yhdessä meille parhaita ratkaisuja. Onpa kyseessä suurempi projekti tai pienempi juttu, Woikosken puoleen on aina helppo kääntyä, Kehusmaa toteaa.

Takaisin asiakaskokemuksiin