EWM:n hitsausprosessit

coldArc, rootArc, forceArc, wiredArc, perushitsausprosessit? Lue tästä, mihin kaikkeen EWM:n hitsausprosessit taipuvat!

Paranna työturvallisuutta EWM:n avulla

EWM:n innovatiivisten coldArc®-, forceArc®- ja forceArc puls® - erikoishitsausprosessien käyttäminen hitsauksessa vähentää jo itsessään haitallisia – jopa vaarallisia – hitsaushuuruja. Prosessien käyttäminen minimoi hitsaajan työympäristön riskejä ja parantaa hitsaajan työympäristöä oleellisesti.

coldArc® prosessi synnyttää huomattavasti vähemmän päästöjä kuin lyhytkaarihitsaus samalla hitsiaineen tuotolla. Hitsaushuurut vähenevät jopa 75 %.

forceArc® menetelmä voi vähentää päästöjä jopa 40 % kuumakaarihitsaukseen verrattuna. Tämä johtuu siitä, että hitsaushuurut syntyvät työkappaleen pinnassa eivätkä vapaudu ilmaan.
 

Kysy lisätietoja tuotteistamme tai palveluistamme

coldArc

coldArcissa on roiskeeton lyhytkaari ja siinä on alhainen lämmöntuonti. Tässä hitsausprosessissa on pienet muodonmuutokset, koska siinä on alhainen lämmöntuonti.

Millaiseen hitsaukseen coldArc sopii?

coldArc soveltuu ohutlevyjen kaarijuottoon ja hitsaukseen. Se sopii loistavasti myös pohjapalkojen hitsaukseen, koska siinä on erinomaiset silloitusominaisuudet.
 

rootArc

rootArcissa on roiskeeton lyhytkaari, jolla saavutetaan helposti hyvä hitsin muoto kaikissa hitsausasennoissa. Siinä on hyvät silloitusominaisuudet, jos ilmaraot vaihtelevat.

Millaiseen hitsaukseen rootArc soveltuu?

rootArcissa on vakaa ja helposti kontrolloitava valokaari ja siinä on pieni lämmöntuonti. Siksi se sopii erityisesti ylhäältä alas –hitsaukseen avoimiin railoihin.
 

forceArc

forceArcissa on vakaa ja erittäin tehokas valokaari, jolla saavutetaan syvä tunkeuma ja suuri hitsausnopeus. Pienemmän lämmöntuonnin ansiosta forceArcilla tulee vähemmän muodonmuutoksia. forceArc mahdollistaa pienempien railokulmien käytön monipalkohitseissä, jolloin myös hitsien määrä vähenee ja hitsauskustannukset laskevat.

Mihin forceArc soveltuu? 

forceArc sopii erittäin hyvin mm. pienahitseihin, kapeisiin railoihin ja pitkille vapaalankaetäisyyksille.

wiredArc

wiredArcissa tunkeuma pysyy samana vapaalankaetäisyyden muuttuessa ja samalla liitosvirheriski pienenee. Myös lämmöntuonti säilyy samana. Vähäinen roiskeiden määrä vähentää jälkityötä hitsauksen päätteeksi.

Millaiseen hitsaukseen wiredArc sopii?

Kun hitsauksen jäljen täytyy olla siisti ja tasainen ja jälkitöiden määrän vähäinen, wiredArc on oikea valinta.
 

Perushitsausprosessit

MMA-hitsaus eli puikkohitsaus

Puikkohitsauksessa valokaari sytytetään päällystetyn hitsauspuikon ja työkappaleen väliin. Hitsauspuikon metallinen ydin sulaa valokaaren vaikutuksesta ja muodostaa pisara pisaralta hitsisulan.

Päällysteen aineosat vakauttavat valokaarta ja muodostavat tarvittavan suojakaasun.

Puikko muodostaa myös kuonaa, joka suojaa hitsisulaa ja jäähtyvää saumaa ilman vaikutuksilta. Kuona on poistettava jokaisen hitsauspalon jälkeen.

Puikkohitsausta käytetään useimmin teräspohjaisissa materiaaleissa. Verrattain alhaisesta paloaikasuhteesta huolimatta prosessilla on lyömättömiä etuja hitsattaessa ulkona ja hankalissa paikoissa. Puikkohitsausta voidaan käyttää lähes kaikenlaisissa olosuhteissa, joten se on erittäin yleinen hitsausmenetelmä kaikkialla hitsaavassa teollisuudessa. Sitä käytetään erittäin paljon asennustyömailla, joissa hitsauslaitteilta edellytetään hyvää ulottuvuutta ja joissa työskennellään monesti ulko-olosuhteissa.

MIG/MAG-hitsaus

MIG/MAG-hitsauksessa valokaari palaa jatkuvasti syötetyn lisäainelangan ja työkappaleen välissä. Valokaarta ja hitsisulaa suojaa joko aktiivinen tai inerttinen suojakaasu.

Menetelmä soveltuu useimmille hitsattaville materiaaleille ja lisäainelangoille

Puikkohitsaukseen verrattuna MIG/MAG on paljon tuottavampi menetelmä. Puikon vaihdoilta vältytään ja hitsauksen tuottavuus kasvaa merkittävästi.

MIG/MAG-hitsaus on erittäin monipuolinen menetelmä, jota voidaan käyttää kaikissa asennoissa korkealla paloaikasuhteella. Sitä käytetään lähes kaikilla alueilla, joissa hitsataan seostamattomia ja matalaseoksisia teräksiä, nikkelipohjaisia materiaaleja ja alumiinia.

TIG-hitsaus

TIG-hitsauksessa valokaari palaa sulamattoman volframielektrodin ja työkappaleen välissä. Suojakaasu suojaa elektrodia, valokaarta ja hitsisulaa.

Jos lisäainetta tarvitaan, sitä syötetään käsin hitsisulaan.

TIG-prosessi mahdollistaa erittäin puhtaan ja korkealuokkaisen hitsisauman. Roiskeita tai liitosvirheitä ei synny ja reunahaavat ja huokoset ovat helposti vältettävissä.

Menetelmä sopii käsinhitsaukseen tai osittain automatisoituun hitsaukseen. TIG-hitsausta käytetään yleensä alumiinin ja korkeaseosteisten terästen hitsaukseen, jossa hitsauksen laadulle asetetaan korkeita vaatimuksia.

TIG-hitsausta käytetään usein ydinvoimaloissa, kemianteollisuudessa, elintarviketeollisuudessa ja avaruustekniikassa. TIG-hitsauksen tärkeimpiä käyttöaloja ovat putkien ja putkistojen hitsaus. Sitä käytetään kuitenkin monilla teollisuuden aloilla, kuten lentokone- ja avaruusteollisuudessa sekä ohutlevyteollisuudessa hitsattaessa erityisen ohuita materiaaleja sekä titaanin kaltaisia erikoismateriaaleja.