Kokonaispalveluratkaisut teollisten ja elintarvikekaasuasiakkaiden avuksi

Woikoski tarjoaa kotimaisten kaasujen lisäksi myös asiakaskohtaisen kaasunjakeluverkoston suunnittelun, toteutuksen ja ylläpidon. Palveluihimme kuuluvat kaasuverkoston kartoitus, huolto-, korjaus- ja ylläpitopalvelut sekä painelaitteiden käytönvalvonta. Teemme myös kaasulajin ja -verkoston analyysit asiakkaidemme tarpeiden mukaan.

Lue kokonaan

Laadukkaat tuotteet

Woikoski tarjoaa kaiken kokoiseen kaasutarpeeseen kattavan valikoiman korkealuokkaisia ja laadukkaita teollisia kaasutuotteita, elintarvikekaasuja, erikoiskaasuja, nestekaasuja ja kuivajäätä.

Meiltä saat kaikki tarvittavat puhtausluokat teollisuuden ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin, räätälöimme myös asiakaskohtaiset ratkaisut tarpeen mukaan. 

Tuotteidemme korkean laadun takaa tiukka laadunvalvonta, joka täyttää niin elintarvike- kuin lääketehtaidenkin vaatimukset.

Tutustu tuotteisiimme tästä

Lue mitä muut asiakkaamme meissä arvostavat

Woikoski on kaasuntoimittajana metalliteollisuuden peruskivi

"Woikosken nimeen ei voi olla törmäämättä metalliteollisuudessa. Se on sellainen metalliteollisuuden peruskivi kaasuntoimittajana"

Lue koko juttu Katso kaikki uutiset

Käyttökohteita

Teollisia kaasuja ja elintarvikekaasuja käytetään hyvin laajasti erilaisiin tuotanto- ja valmistusprosesseihin samoin kuin jäähdyttämiseen, pakkaamiseen ja säilyttämiseen.

Katso lisää

Palvelut

Kattavan palveluvalikoimamme ansiosta asiakkaamme saavat kauttamme kaiken kaasun ottopisteeseen saakka. 

Katso lisää


FAQ

Kaasupullojen katsastus

Miksi kaasupullot pitää katsastaa?

Kaasupullo tarkistetaan säännöllisesti, jotta se olisi mahdollisimman turvallinen käyttää. Pullot käyvät läpi yksityiskohtaisen tarkistuksen koeponnistuksineen. Seuraava katsastusaika merkitään tarralla pullon hartiaosaan.

Kaasupullojen tarkastusväli on suurimmalla osalla kaasuja 10 vuotta. Myrkyllisillä ja syövyttävillä kaasuilla se on 3 tai 5 vuotta.

Määräaikaistarkastus on lakisääteinen, määräajoin suoritettava painelaitteen tarkastus. Hyväksytyn laitoksen on määräajoin tarkastettava ja testattava uudelleentäytettävät paineastiat (Liikenne- ja viestintäministeriön asetus 171/2009, kohta 6.2.1.6).

Voiko pitkään käyttämättä ollutta kaasupulloa käyttää turvallisesti?

Jos pullo on ollut käyttämättä esim. 5 vuotta mutta katsastus on voimassa, pulloa ja kaasua voi käyttää normaalisti. Kaasut eivät vanhene (pois lukien elintarvike-, erikois- ja lääkekaasut, tuotteen voimassaoloaika näkyy pullon tarrasta).

Voiko kaasupulloa käyttää, jos katsastus on umpeutunut?

Jos katsastus on umpeutunut, pullon voi turvallisesti käyttää loppuun ja tuoda tyhjänä katsastukseen mahdollisimman pian.

Lain mukaan pulloa saa käyttää ja kuljettaa paineenalaisena yhden vuoden ajan katsastusajan umpeuduttua. Tämän jälkeen pullon pitää olla paineeton ja se täytyy toimittaa katsastettavaksi.

Nestekaasut

Kuinka paljon nestekaasua saa säilyttää?

Asuinhuoneistossa, veneessä, matkailuautossa tai asuntovaunussa enintään 25 kg. Käytännössä se tarkoittaa kahta 11 kg:n pulloa.

 

Miksi nestekaasu haisee?

Koska nestekaasu on hajuton ja väritön kaasu, siihen on turvallisuuden vuoksi lisätty hajustetta (tetrahydrotiofeenia).

Mistä tiedän paljonko kaasua on jäljellä?

Komposiittipullossa kaasun määrän näkee heti. Teräspullo pitää punnita. Kuoren taarapaino on merkitty pullon hartiaosaan ja kun sen vähentää pullon kokonaispainosta, jää jäljelle kaasun osuus.

Kuivajää

Miten kauan kuivajää säilyy?

Avaamattomassa laatikossa kuivajää säilyy noin viikon. Parhaiten se säilyy styrox-laatikossa.

 

 

Miten kuivajäätä tilataan?

Kuivajäätä voi tilata Woikosken tilauspalvelusta (tilaukset (at) woikoski.fi tai 040-166 2023) tai jälleenmyyjiltä. Tilaus täytyy jättää 2 arkipäivää ennen haluttua toimituspäivää klo 12 mennessä. Jos haluat kuivajään käyttöön viikonlopuksi, tilaa toimitus perjantaille. Kuivajää toimitetaan Postin kautta.

Elintarvikekaasut

Miksi elintarvikkeita pakataan suojakaasuun?

Ilman sisältämä happi saa aikaan tyypillisten elintarvikkeita pilaavien aerobisten mikrobien kasvun. Yleensä suojakaasuna käytettävät hiilidioksidin ja typen seokset pienentävät mikrobien kasvumahdollisuuksia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vain katkeamaton kylmäketju varmistaa laadun pysymisen haluttuna.