TIG-hitsauskoneet

Puhdasta ja korkealuokkaista hitsisaumaa 

TIG-hitsauksessa valokaari palaa sulamattoman volframielektrodin ja työkappaleen välissä. Suojakaasu suojaa elektrodia, valokaarta ja hitsisulaa. Jos lisäainetta tarvitaan, sitä syötetään käsin hitsisulaan. TIG-prosessi mahdollistaa erittäin puhtaan ja korkealuokkaisen hitsisauman. Roiskeita tai liitosvirheitä ei synny ja reunahaavat ja huokoset ovat helposti vältettävissä.

Menetelmä sopii käsinhitsaukseen tai osittain automatisoituun hitsaukseen. TIG-hitsausta käytetään yleensä alumiinin ja korkeaseosteisten terästen hitsaukseen, jossa hitsauksen laadulle asetetaan korkeita vaatimuksia.

TIG-hitsauslaitteita käytetään usein ydinvoimaloissa, kemianteollisuudessa, elintarviketeollisuudessa ja avaruustekniikassa. TIG-hitsauksen tärkeimpiä käyttöaloja ovat putkien ja putkistojen hitsaus. Sitä käytetään kuitenkin monilla teollisuuden aloilla, kuten lentokone- ja avaruusteollisuudessa sekä ohutlevyteollisuudessa hitsattaessa erityisen ohuita materiaaleja sekä titaanin kaltaisia erikoismateriaaleja.

Picotig 200 puls TG Kannettava asentajan pulssi-TIG vaativiin tasavirtahitsauksiin.
Lue lisää
Tetrix XQ 230 puls DC Expert 3.0 8P Uusimman sukupolven modulaarinen DC-TIG vaativimpiinkin hitsauksiin.
Lue lisää
Tetrix 300 Comfort 2.0 puls 8P TM Tasavirta-TIG huippuominaisuuksilla raskaaseen teollisuuskäyttöön.
Lue lisää
Picotig 200 AC/DC puls 8P TG Kannettava TIG kaikille hitsattaville materiaaleille. Perustoiminnot mm. alumiinin hitsaukseen.
Lue lisää
Tetrix XQ 230 puls AC/DC Expert 3.0 8P Uusimman sukupolven modulaarinen AC/DC-TIG kaikkein vaativimpiinkin hitsauksiin kaikille materiaaleille.
Lue lisää
Tetrix 300 AC/DC Comfort 2.0 puls 8P TM Modulaarinen AC/DC TIG-hitsauskone sekä vesi- että kaasujäähdytteisenä kaikille materiaaleille.
Lue lisää
tigSpeed oscillation tigSpeed oscillation drive 45 hotwirellä TIG kylmä- ja kuumalangansyöttö dynaamisella langansyötön oskilloinnilla.
Lue lisää