Nestekaasugrillin huolto

Kuvittele täydellinen kesäpäivä – aurinko paistaa, ystävät ja perhe kokoontuvat yhteen ulkona nauttimaan herkullisista grilliherkuista. Nämä hetket ovat aivan nurkan takana ja niitä varten kannattaa varmistaa, että grillisi on kunnossa. Kun huolehdit grillistäsi asianmukaisesti, se säilyy uskollisena kumppanina monien vuosien ajan.

Huolletun nestekaasugrillin hyödyt:
  • Tehokkaampi grillauskokemus
  • Tasainen lämmönjakautuminen
  • Turvallinen käyttää
  • Maistuvampi ruoka

Anna grillillesi ansaitsemaansa huolenpitoa ja valmistaudu luomaan unohtumattomia hetkiä ystäviesi ja perheesi kanssa grillin äärellä. Seuraavat vinkit auttavat pitämään grillisi parhaassa mahdollisessa kunnossa ja varmistavat grillikauden turvallisen aloituksen.

Kaasugrillin huolto kesää varten

1. Aloita puhdistamalla grillin sisus huolellisesti

Grilli tulisi puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, sillä rasvaiseksi jäänyt grilli voi jopa syttyä palamaan. Myös ruoka tuppaa maistumaan paremmalta, kun se valmistetaan puhtaassa grillissä.

Pese kunnolla grillin rasvapelti ja rasvakuppi, johon rasva grillatessa valuu. Laita grillin kansi kiinni ja käännä kaikki grillin polttimet täysille. Anna grillin pöhistä parikymmentä minuuttia, jotta ritilät kuumenevat. Sen jälkeen anna grillin jäähtyä ja harjaa sitten teräksisellä grilliharjalla ritilät puhtaaksi.

2. Tarkista, että grillin polttimet ovat puhtaat

Puhtaana palava kaasuliekki on sininen ja sen keskusta sinivihreä. Jos liekki on sävyltään kellertävä, on syytä puhdistaa polttimet. Apuna voi käyttää esimerkiksi ohutta rautalankaa.

3. Pese myös grillin ulkokuori

Putsaa grillin kansi, sivutasot ja muut päälliosat. Grillin mahdolliset puuosat kannattaa öljytä säännöllisesti. Grilliä kannattaa säilyttää aina suojapeitteen alla, niin grillin puhdistus helpottuu.

4. Tarkista liitokset grillin ja nestekaasupullon välillä

Liitosten tiiveyden voi tarkistaa sivelemällä niihin esimerkiksi saippuavettä. Jos kuplia syntyy, liitokset vuotavat. Kiristä liitokset ja testaa ne uudelleen.

5. Tarkista kaasuletku ja paineensäädin

Kaasuletku saattaa hapertua sään armoilla ja siihen voi tulla pieniä hiusmurtumia tai halkeamia. Kaasuletkun voi tarkistaa taivuttamalla sitä mutkalle. Jos hiusmurtumia näkyy, letku pitää vaihtaa uuteen.

Paineensäädin tarkistetaan painamalla se kiinni pulloon. Jos havaitset kaasun hajua säätimen yläpuolella, vaihda paineensäädin uuteen. Valitse käyttöösi laadukas paineensäädin, jotta varmistat asianmukaisen kaasunvirtauksen grillauksen aikana. 

HUOM! Mikäli havaitset missään vaiheessa kaasun hajua, on vuotokohta etsittävä ennen grillin sytyttämistä.


Muista, että voit grillata myös talvella!

Grillaushaaveista ei kannata luopua talvella. Kaikki grillit sopivat ympärivuotiseen käyttöön. Talvella grillin lämmitys kestää kauemmin, mutta lämmöt kyllä kohoavat samoihin lukemiin kuin kesähelteellä. 

Turvallisuus edellä

Nestekaasu on voimakas ja helposti syttyvä kaasu, joten käytössä kannattaa noudattaa varovaisuutta ja turvallisuuteen kannattaa perehtyä. Lue lisää Woikosken ohjeita nestekaasun turvalliseen käsittelyyn:

Nestekaasun turvallinen käyttö


Mistä ostaa nestekaasua?

Mehevät pihvit, vartaat ja makkarat vain odottavat valmistajaansa! Woikosken nestekaasut pitävät huolta, ettei grillisi jää kylmäksi, kunhan huolehdit ajoissa, että nestekaasupullosi ovat täynnä alkavaa grillikautta varten.

Nestekaasun jälleenmyyjät