FAQ

 

Alla listattuna tyypillisimpiä kysymyksiä teollisiin kaasuihin liittyen. Mikäli näistä et löydä vastausta kysymykseesi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu (at) woikoski.fi

Elintarvikekaasut

Miksi elintarvikkeita pakataan suojakaasuun?

Ilman sisältämä happi saa aikaan tyypillisten elintarvikkeita pilaavien aerobisten mikrobien kasvun. Yleensä suojakaasuna käytettävät hiilidioksidin ja typen seokset pienentävät mikrobien kasvumahdollisuuksia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vain katkeamaton kylmäketju varmistaa laadun pysymisen haluttuna.

Kuivajää

Miten kauan kuivajää säilyy?

Avaamattomassa laatikossa kuivajää säilyy noin viikon. Parhaiten se säilyy styrox-laatikossa.

 

 

Miten kuivajäätä tilataan?

Kuivajäätä voi tilata Woikosken tilauspalvelusta (tilaukset (at) woikoski.fi tai 040-166 2023) tai jälleenmyyjiltä. Tilaus täytyy jättää 2 arkipäivää ennen haluttua toimituspäivää klo 12 mennessä. Jos haluat kuivajään käyttöön viikonlopuksi, tilaa toimitus perjantaille. Kuivajää toimitetaan Postin kautta.

Miksi kaasupullot pitää katsastaa?

Kaasupullo tarkistetaan säännöllisesti, jotta se olisi mahdollisimman turvallinen käyttää. Pullot käyvät läpi yksityiskohtaisen tarkistuksen koeponnistuksineen. Seuraava katsastusaika merkitään tarralla pullon hartiaosaan.

Kaasupullojen tarkastusväli on suurimmalla osalla kaasuja 10 vuotta. Myrkyllisillä ja syövyttävillä kaasuilla se on 3 tai 5 vuotta.

Määräaikaistarkastus on lakisääteinen, määräajoin suoritettava painelaitteen tarkastus. Hyväksytyn laitoksen on määräajoin tarkastettava ja testattava uudelleentäytettävät paineastiat (Liikenne- ja viestintäministeriön asetus 171/2009, kohta 6.2.1.6).

Nestekaasut

Kuinka paljon nestekaasua saa säilyttää?

Asuinhuoneistossa, veneessä, matkailuautossa tai asuntovaunussa enintään 25 kg. Käytännössä se tarkoittaa kahta 11 kg:n pulloa.

 

Miksi nestekaasu haisee?

Koska nestekaasu on hajuton ja väritön kaasu, siihen on turvallisuuden vuoksi lisätty hajustetta (tetrahydrotiofeenia).

Mistä tiedän paljonko kaasua on jäljellä?

Komposiittipullossa kaasun määrän näkee heti. Teräspullo pitää punnita. Kuoren taarapaino on merkitty pullon hartiaosaan ja kun sen vähentää pullon kokonaispainosta, jää jäljelle kaasun osuus.

Tilaaminen ja tarjouspyyntö

Miten voin tilata kaasuja?

Voit tehdä tilauksen sähköpostilla tilaukset (at) woikoski.fi, soittamalla numerosta 040-166 2023 tai Woikoski Store verkkokaupastamme. Tarkemmat ohjeet tilauksen tekoon löytyvät tilausohjeestamme.

Miten voin tilata hitsaustarvikkeita?

Voit tehdä tilauksen sähköpostilla tilaukset (at) woikoski.fi tai soittamalla numerosta 040-166 2023. Hitsaustarvikevalikoimaan voit tutustua tuoteluetteloistamme  Hitsauskoneet ja tarvikkeet, suojaimet ja tarvikkeet, lisäaineet sekä suojakaasut

Mistä voin pyytää tarjouksen?

Voit tehdä tarjouspyynnön lähettämällä sähköpostia tai soittamalla.

Teollinen asiakaspalvelu: p. 040 166 2023, asiakaspalvelu (at) woikoski.fi

Voit olla myös suoraan yhteydessä oman alueenne aluemyyntipäällikköön (toimitusasiakkaat) tai aluemyyjään (jälleenmyynnin asiakkaat).  

Myynnin yhteystiedot

Mitkä tiedot tarvitsen tilausta varten?

Tilausta varten tarvitsemme asiakasnumeron tai yrityksen nimen, kaasulajin, pullokoon, pullojen kappalemäärän, tilausviitteen, toimitusosoitteen sekä tiedot palautuvista pulloista. Tarkemmat ohjeet tilauksen tekoon löytyvät tilausohjeestamme.

Tilausohjeeseen