Demagnetointilaitteet

Tietyntyyppisiin teräksiin (esim. ferriittiset teräkset) voi muodostua magneettikenttiä jo teräksen valmistuksen tai esim. konepajatuotannon aikana. Myös tuotteen käyttöolosuhteet voivat aiheuttaa magnetismia. Muodostunut jäännösmagnetismi saattaa aiheuttaa ongelmia esim. tuotteen korjaushitsauksessa tai jo tuotteen valmistusvaiheessa konepajalla. Jos magneettisuus on riittävän voimakasta, se voi aiheuttaa mm. liitosvirheitä ja roiskeita hitsauksessa.

Nämä virheet johtuvat valokaaren epävakaudesta, jonka magneettisuus aiheuttaa. Valokaaren häiriintymisherkkyys riippuu myös hitsausprosessista. Etenkin TIG-hitsausvalokaari on erityisen herkkä magneettisille häiriöille. MIG/MAG- ja puikkohitsausvalokaari sietävät häiriöitä paremmin, mutta nekin häiriintyvät, jos magneettisuus on riittävän voimakas.

Jos magneettisuus aiheuttaa ongelmia hitsauksessa, niin EWM:n demagnetointilaitteet ovat yksinkertainen ja helppo ratkaisu magneettisuuden poistoon.

Lue myös Hitsaustekniikka-lehdessä ollut artikkeli "Putkien magneettisuuden poisto hitsausta varten"

Degauss 600 Degauss 600 -demagnetointilaitteella hitsattavista kappaleista saadaan nopeasti ja helposti poistettua hitsaukselle haitallinen jäännösmagnetismi.
Lue lisää
Pico 350 cel puls pws dgs Tehokas puikkohitsauslaite vaativimpienkin materiaalien hitsauksiin. Lisäominaisuutena demagnetointitoiminto jäännösmagnetismin poistoon ennen hitsausta.
Lue lisää