Takaisin listaukseen

14.09.2023

Aurinkoinen "Hei!" Lappeenrannasta

Woikosken jälleenmyyntipiste Remako Konevuokraus Oy sijaitsee Myllymäen teollisuusalueella Lappeenrannassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Pihalla tulijan tervetulleeksi toivottavat maanrakennuskoneet ja Woikosken kaasupullokaapit. Tontilla pyörii myös siirtokalustoa ja puutarhapuolen koneita.

Toimiston ovesta kurkistaa nauravainen nainen, joka ehdottelee kahvikupposta. Ehdottelija paljastuu toiseksi Remakon yrittäjäksi Saana Aalloksi. Ei tainnut nuorempi Saana restonomiopintojen jälkeen arvatakaan, että hän löytäisi itsensä pyörittämästä maanrakennuskoneita vuokraavaa firmaa, jonka yhtenä myyntiartikkelina olisivat Woikosken teolliset kaasut, nestekaasut ja hitsaustarvikkeet.

Saanan mies Matti Sairanen on arkisin muilla paikkakunnilla reissuhommissa. Saana onkin tottunut pyörittämään yrityksen jokapäiväisiä asioita suvereenisti yksin. Matti ja Saana aloittivat Woikosken nestekaasujen myynnin vuonna 2015. Tuolloin Lappeenrannassa oli vielä myös toinen Woikosken jälleenmyyntipiste. Kun myyntipiste lopetti Woikosken tuotteiden myynnin vuonna 2022, Remako otti Woikosken nestekaasujen lisäksi myyntiin myös teolliset kaasut.

Woikosken hitsaustarvikkeiden myynti on vielä pienimuotoista, mutta Saanalla on suunnitelmia myös niiden volyymin lisäämisestä tuotetarjontaan. Woikosken teollisista kaasuista TOP3-myyntikategoriaan kuuluvat SK-18, happi, typpi ja asetyleeni. Remakon valikoimista löytyy myös voiteluaineita ja suodattimia.

Saanaa ei pelottanut tarttua yksin yrityksen päivittäisiin asioihin, kun Matti lähti omiin maansiirtoalan töihinsä; arvelutti kylläkin. Alkuaikoina Saanan tuki ja turva löytyi Woikosken asiakaspalvelukeskuksesta, josta Saana kysyi – ja yhä kysyy - asian jos toisenkin. Asiakaspalvelukeskus toimii parinkymmenen ammattilaisen voimin ja auttaa asiakkaita laajalla repertuaarilla. Jos tiimistä ei löydy terävintä asiantuntemusta, kysyjä ohjataan nopeasti asiasta enemmän tietävälle.

Saana on tyytyväinen yhteistyöhön Woikosken kanssa. Oma Woikosken aluemyyjä tarttuu aktiivisesti asioihin ja auttaa asiakaspalvelukeskuksen lisäksi niissä asioissa, jotka Saanaa arveluttavat.

Viikon auringonsäteenä kävi ilmi, että Woikosken toimittama uusi PDA-laite toimii kuin ihmisen ajatus. Entinen kone oli kuulemma hieman hidastempoinen työkaveri. Työkavereista aasinsiltana siihen, että yrityksellä on myös tulevaisuuden jatkuvuutta, kun yrittäjäpariskunnan kaksi teini-ikäistä tytärtä ovat jo tehneet kesätöitä vanhempiensa apuna.

Takaisin listaukseen