Takaisin asiakaskokemuksiin
EWMNorrhydroWoikoski

27.05.2020

Norrhydro vakuuttui EWM:n hitsauskoneista

Woikoskelta hankitut hitsauskoneet osoittautuivat Norrhydrolle onnistuneeksi ratkaisuksi.

Voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä Norrhydro toimittaa erilaisiin käyttökohteisiin asiakaslähtöisiä ja ympäristöystävällisiä hydrauliikkaratkaisuja. Hydrauliikkasylintereitä yritys on valmistanut jo yli 30 vuoden ajan. Yhtiön asiakkaisiin kuuluu useita kansainvälisesti tunnettuja brändejä, kuten Rolls-Royce, Ponsse, Mantsinen ja Junttan.

Norrhydron liikevaihto vuonna 2016 oli 18 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti noin 120 henkilöä. Yrityksen johto, hallinto sekä sylinterien valmistus sijaitsevat Rovaniemellä, ja tuotekehitys tapahtuu Tampereella.

- Meille tärkeitä kilpailutekijöitä ovat laatu ja toimitusvarmuus. Sen lisäksi meidän täytyy ymmärtää asiakastarpeet, jotta voimme toimittaa jokaiseen yksittäiseen käyttökohteeseen parhaiten sopivan ratkaisun, sanoo hitsausinsinööri Sebastian Latvala.

Yhteistyö Woikosken kanssa alkoi tilanteessa, jossa Norrhydro päätti hankkia uusia hitsauskoneita.

- Meillä oli mielessä useita tuotemerkkejä, mutta päätimme testata Woikosken tarjoamaa EWM-hitsauskonetta, koska haimme uusia tekniikoita kriittisten hitsien hitsaukseen. Tavoitteenamme oli päästä kokonaan eroon hitsausroiskeista, eikä lämpövääristymiäkään saisi esiintyä juuri lainkaan, Latvala kertoo.

http://woikoski.fi/sites/default/files/woikoski-norrhydro.jpg

Norrhydro toimii Suomessa EWM-hitsauskoneiden edelläkävijänä sylinterivalmistuksessa. Hitsausinsinööri Sebastian Latvala (kesk.) ja hitsari Henri Kuoksa (vas.) ovat tyytyväisiä laitteista saatuihin hyötyihin. Palautetta kuuntelee aluemyyntipäällikkö Tuomo Rauhio Woikoskelta. Kuva: Kaisa Sirén

Lopputuloksena tasaisen korkea laatu

Woikoskelta hankitut hitsauskoneet osoittautuivat Norrhydrolle onnistuneeksi ratkaisuksi.

- EWM:n koneilla voimme käyttää hitsaustapaa, jossa aineensiirtymismenetelmänä on pulssikaari. Ohjelmatyypiksi pystymme valitsemaan pulssihitsauksen tai forceArc puls-hitsauksen.

- Näiden uusien menetelmien ansiosta olemme voineet viedä omaa tekemistämme askeleen eteenpäin, ja lopputulos on tosi laadukasta. Työvaiheessa valokaari palaa paljon aikaisempaa tasaisemmin ja tunkeuma on tasainen. Uudetkin hitsaajat pystyvät alusta pitäen yhtä korkeaan laatutasoon kuin tekemisen kautta oppineet vanhemmat konkarit.

Latvalan mukaan EWM:n koneilla saadut hyödyt ovat myös Norrhydrossa toteutettavan Lean-filosofian mukaisia. Esimerkiksi turhia työvaiheita jää pois, koska roiskeita ei synny enää juurikaan. Tämä parantaa hydrauliikan öljypuhtauttakin, kun ylimääräinen hiomatyö jää pois.

- Lämpövääristymät ovat edelliseen valmistusmenetelmään verrattuna pienemmät, mikä puolestaan tarjoaa uusia mahdollisuuksia tuotemuotoilulle. EWM-hitsauskoneiden eduksi lasken senkin, että niihin kuuluu vakiona modifioituja MAG-hitsausohjelmia, Latvala toteaa.

Takaisin asiakaskokemuksiin