Takaisin listaukseen
rallin MM-sarjaSamipajariwoikoskiWRC3

18.02.2022

Samin matkassa, osa 1

Samin matkassa, osa 1. Blogisarjamme ”Samin Matkassa” kertoo yhteistyökumppanimme Sami Pajarin matkasta rallin MM-WRC3 -sarjassa vuoden 2022 aikana.

Tässä blogisarjassa kerromme yhteistyökumppanimme, nuoren rallilupaus, Sami Pajarin matkasta rallin MM-WRC3 -sarjassa. Kauden suunnitelmissa on ajaa kaikkiaan 10 MM-rallin osakilpailua. Lisäksi Sami ajaa harjoituskisoina mm. joitakin SM-rallin osakilpailuja, tavoitteena saada ajotuntumaa kauden päätavoitteisiin, MM-osakilpailuihin. 

 

Kuka on Sami Pajari?

Sami on 20-vuotias lahtelainen rallikuljettaja, hän edustaa Heinolan Urheiluautoilijoita. Sami on ajanut rallia vuodesta 2016 alkaen. Viime vuonna hän voitti MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestaruuden sekä sijoittui toiseksi junioreiden EM-sarjassa.  Näillä upeilla meriiteillä hänelle tarjottiin kahta vaihtoehtoista ”kilpa-auto -pakettia”, joista Sami valitsi Fiesta Rally3 -auton sekä viisi ilmaista MM-osakilpailua. Sami uskoo Fiesta Rally3 -auton olevan hänelle hyvä ratkaisu kokemuksen kerryttämiseen, kohti varsinaista tähtäintään rallin maailmanmestaruutta.

Uusia tuulia

Kaudelle 2022 auton lisäksi vaihtui myös Samin kartturi Marko Salmisen siirtyessä muihin haasteisiin. Uudeksi kartturiksi Samin rinnalle tuli Enni Mälkönen. Menestyksekästä yhteistyötä oli tehty jo aikaisemmin Ennin tuuratessa Markoa, joten Enni oli luonnollinen valinta uudeksi kartturiksi. 

Kauden avaus Monte Carlossa

Vuoden 2022 nuorten MM-ralli käynnistyi kauden ensimmäisellä osakilpailulla Monte Carlossa, jossa Sami otti kirkkaan voiton. Legendaarisen Monte Carlon ikonisuus toi jo itsessään kilpailuun oman tunnelmansa ja jännityksensä, sen lisäksi kyseiseen osakilpailuun lähdettiin uudella autolla. Pelkästään jo mukanaolo legendaarisessa kilpailussa oli Samille erittäin iso ja hieno asia, mutta myös itse kilpailua Sami kuvaili hyvin uniikkina. Vuoristossa keliolosuhteet vaihtelivat kuivasta, auringon sulattamasta tiestä lumiseen ja jäiseen tiehen tuoden haastetta ja tehden kilpailusta mielenkiintoisen. Vaatii rohkeaa, hieman röyhkeääkin ajotyyliä, uskaltaakseen ajaa riittävän kovaa, kun siihen on mahdollisuus. Keliolosuhteiden tarkka havainnointi on erittäin oleellista, liikaa ei voi varoa, muuten häviää ajassa, Sami kommentoi.

Monte Carlon voitto oli upean kokemuksen lisäksi henkisesti erittäin tärkeä voitto, sen myötä jatkoon on paljon paremmat asetelmat. Henkinen kantti on oltava kilpaillessa kunnossa. Kisa on pitkä ja vastoinkäymisistä tulee aina, joten keskittyminen, fokus ja koko paketti on kyettävä pitämään hallinnassa koko kilpailun ajan, kuvaili Sami.

Seuraavan kerran blogissa kuulemme Samin mietteitä ennen JWRC- kauden ensimmäistä rallia Ruotsissa, joka ajetaan helmikuun 24.-27. 2022. Stay tuned!

Takaisin listaukseen