03.06.2022

Samin matkassa, osa 3

ajatuksista Kroatian sekä Portugalin MM-ralleista sekä Sardinian MM-ralliin valmistautumisesta

Kroatian MM-ralli 21.-24.4.

Kroatian ralli on tunnetusti haastava, tällä kertaa keliolosuhteet loivat kisasta jopa yhden haastavimmista kilpailuista monen kuljettajan ajouralla.

Ajo-olosuhteet rallin aikana vaihtelivat runsaasti, välillä satoi rankasti ja sumua esiintyi paikka paikoin. Kroatiassa ajetaan kapealla asfalttitiellä, jolle vesi nyt kertyi nostaen tien reunasta mutaa ja hiekkaa tielle, joka asfalttirenkailla ajettaessa oli todella liukas. Sami oli johdossa kisan viimeiseen päivään saakka. Pieni ajovirhe liukkaalla tiellä vei kuitenkin auton ojaan, ja jumiin jäätyään Sami joutuin keskeyttämään kisan.

Vaikka kisa ei päättynyt suunnitelmien mukaan, Sami näkee kisassa paljon hyvää, Sami pystyi esimerkiksi yhdellä erikoiskokeella tekemään kaikkien aikojen kahdeksanneksi nopeimman ajan ja vieläpä Rally3-luokan autolla kyseisellä erikoiskokeella, vastaavaan kukaan ei aiemmin ole kyennyt.

Sami kokosi itsensä hyvin ja ajatukset pysyivät hyvin kasassa Portugalin rallia varten, vaikka alkukauden JRWC osakilpailuissa haasteita on ollutkin Ruotsin rallin teknisen vian sekä Kroatian keskeytyksen vuoksi. Positiivista on se, että tekniikan toimiessa Samilla on täydet edellytykset ajaa rallin voitosta.

Portugalin MM-ralli 19.-22.5.

Portugalin MM-ralli on autolle tosi rankka. Kilpailu ajetaan paikallisilla sorateillä, joilla irtosoraa on paljon. Virhemarginaalien ollessa pieniä ja tiellä olevan runsaan irtosoran aiheuttaessa paljon rengasrikkoja ja autojen vaurioitumista. Kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella Sami ajoi pohja-ajan. Toisella erikoiskokeella Samin edellä ajaneen rengasrikon aiheuttama viive hidasti Samin etenemistä tiepölyn vuoksi. Kolmannella erikoiskokeella Samille puolestaan sattui rengasrikko, johon tuhraantui 2 minuuttia. Tässä vaiheessa tilanne näytti jo huolestuttavalta, mutta Sami piti pään kylmänä, perjantain aikana Sami siirtyikin jo luokkansa johtoon ja sunnuntaina ajettiin kisan voittoon.  

JRWC3-sarjassa on kaikkiaan 5 osakilpailua vuoden aikana ja vaikka alkukausi näytti heikolta parin, nyt kolmen osakilpailun jälkeen Sami on kolmantena kokonaispisteissä, noin 10 pisteen päässä kärjestä, joten kaikki on vielä mahdollista. Seuraava WRC 3 -luokan osakilpailu ajetaan heinäkuun 14.-17.7. Virossa.         

2.- 5.6.2022 Sardinian MM-ralli

Seuraavaksi Sami ajaa WRC 2- luokan kilpailussa Sardiniassa, Italiassa, jossa Sami debytoi Toksport WRT:n Skoda Fabia Rally2 EVO -ajokilla. Sami on kisasta erityisen innoissaan, koska seuraava luonteva porras urakehityksessä on WRC2-luokka, mistä johtuen Sami alkaa kerätä kokemusta ja osaamista sarjan kisoista jo tänä vuonna. Pajarille kyseessä on ensimmäinen kilpailu tehokkaammalla nelivetokalustolla MM-tasolla. Maanantaina Sami ajaa testiajoja, tiistaina ja keskiviikkona tutustutaan reittiin, torstaina on shakedown ja illasta alkaa varsinainen kisa. Sijoitustavoitteita Sami ei itselleen aseta, tärkeintä on saada kokemusta luokasta tulevaisuutta varten.