Takaisin listaukseen

29.09.2023

Savolaista turvallisuutta jo vuodesta 1978

Savon Sammutinhuolto Oy on toiminut Mikkelissä Woikosken jälleenmyyntipisteenä viime vuoden joulukuusta alkaen.

Yritys on perustettu jo vuonna 1978 ja se on vuosien saatossa muuttanut muutaman kerran Mikkelin alueella. Nykyään Savon Sammutinhuolto sijaitsee hyvällä sijainnilla paikallisen Länsi-Savo-lehden naapurissa Urpolan teollisuusalueella. Yrityksen pääelinkeino on palo- ja työsuojeluvarusteiden myynti.

Yrityksen TOP3-myyntituotteet Woikosken tuoterepertuaarista ovat hitsaukseen ja polttoleikkaukseen tarkoitetut kaasut, kuten SK-18, happi ja asetyleeni. Pihan puolella seisoo omassa aitauksessaan Woikosken kaasupullovalikoimaa vehreyden vieressä. Woikosken slogania mukaillen; kaasu saa hyvät asiat elämään!

Asko ja hieman savuvaurioita saanut jäykähkö työkaveri.

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä omistajien apuna kolme kovaa ammattilaista; Asko, Anssi ja Henri. Myyntipäällikkö Asko Härkönen kertoo, että juuri loppunut kesäsesonki on ollut positiivisen kiireinen; yhden kesäisen päivän aikana myymälässä saattoi kiertää satakin palosammutinta päivässä ovesta sisään ja ulos.

Vaikka Savon Sammutinhuollossa käy tasaisesti myös yksityisiä ihmisiä, on yrityksen pääasiakkaina hyvin suurelta osin juurikin muut yritykset. Myymälän hyllyt notkuvat turvatuotteita ja alkusammutukseen liittyviä tuotteita.

Asko itse on kouluttautunut aikoinaan autoasentajaksi ja mekaanikoksi. Aika kauaksi putosi omena puusta, kun Asko itsensä Savon Sammutinhuollosta 11 vuotta sitten löysi. Sille tielle hän jäi ja tuntuu tykkäävän työpäivistään.

Myymälään saapuu sopivasti pariskunta käsikynkässä miehen vanhoja turvakenkiä ihmettelemään. Kengistä ovat pohjat murentuneet, vaikka kenkiä ei hirveästi ole edes käytetty. ”Siinäpä se”, sanoo Asko asiakkaalle. ”Turvakenkä tykkää, että sitä käytetään. Pitkä säilytysaika ja käyttämättömyys murentavat turvakenkien pohjia.” Pariskunta lähtee tyytyväisenä myymälästä uudet, ehjät turvakengät mukanaan. Homma hoidettu!

Takaisin listaukseen