Takaisin listaukseen

28.02.2023

Turvallisesti ja vastuullisesti Woikoskella

Yritysten vastuulla on varmistaa, että niiden toiminta ja tuotteet eivät vahingoita ympäristöä tai yhteiskuntaa ja että ne vaikuttavat myönteisesti molempiin.

Kestävän kehityksen sisällyttäminen yrityksen liiketoimintamalliin on tärkeää, jos haluamme luoda kestävämmän tulevaisuuden. Ottamalla askeleita kohti ympäristöystävällisiä päätöksiä kaikissa toimintojensa osa-alueissa yritykset voivat auttaa esimerkiksi vähentämään maailmanlaajuisia päästöjä.

Vastuullinen toimintamalli tuo Woikosken liiketoimintaan arvoa, parempia asiakaskokemuksia ja tuottavuutta. Turvallisesti ja vastuullisesti toimiva yritys on houkutteleva työnantaja niin nykyisille kuin tuleville työntekijöille. 

Woikosken turvallisuuspäällikkö Juha-Pekka ”JP” Savinen kertoo, että Woikoski on sitoutunut neljääntoista turvallisen työskentelyn periaatteeseen. Nämä keskeiset säännöt ja toimintamallit turvaavat niin Woikosken omien työntekijöiden kuin yhteistyökumppaneiden työpäivää.

Tästä on esimerkkinä työlupamenettely, joka tarkoittaa sitä, että sekä oman henkilökunnan että urakoitsijoiden kanssa kartoitetaan riskit ja varmistetaan työn turvallinen suoritustapa. Työturvallisuus muodostuu monista eri palasista, kuten siitä, että myös kaikki prosessit ovat turvallisia.

Turvallisen työskentelyn periaatteista tärkeimpiä ovat henkilökohtaisten suojaimien käyttö ja vaarojen tunnistaminen ja poistaminen. Turvaliivi, suojakypärä ja -lasit sekä kuulosuojaimet ehkäisevät onnettomuuksia ja sitä kautta turvaavat työntekijöiden terveyttä. JP painottaakin, että ihmisten turvallisuus ja terveys on kaikkein tärkeintä. Siksi myös niin henkilöstön kuin yhteistyökumppaneiden säännöllinen ja jatkuva kouluttaminen ja kuunteleminen on erittäin tärkeää.

Takaisin listaukseen