Takaisin listaukseen

09.01.2023

Woikosken asiakastarina - Peikko

Peikon menestystarina jatkaa kasvuaan. Peikko pitää huolta toimituskyvystään ja on tuonut markkinoille uusia tuotteita erityisesti hybridirakentamiseen.

Peikko on Jalo Paanasen vuonna 1965 perustama perheyritys, joka tunnettiin alun perin nimellä Teräspeikko. Yhtiön pääkonttori sijaitsee edelleen Lahdessa. Nykyinen toimitusjohtaja Topi Paananen on luotsannut Peikkoa ansiokkaasti vuodesta 2010 alkaen.

Peikko valmistaa betoniliitoksia ja liittopalkkeja elementti- ja paikallavalurakentamiseen sekä tuulivoimaloiden perustusratkaisuja. Peikko tarjoaa asiakkailleen alan johtavia ratkaisuja, jotka ovat laadukkaita, turvallisia ja vastuullisia. Peikko investoi laajasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Se tuo markkinoille säännöllisesti uusia ratkaisuja ja palveluja, joiden avulla rakentamisen turvallisuus paranee ja itse prosessi nopeutuu ja helpottuu.

Peikon tarina on menestystarina. Yritys on kasvanut ja laajentanut toimintaansa Suomesta globaaliksi toimijaksi. Peikolla on tällä hetkellä (2022) sertifioitua tuotantoa 12 maassa ja myyntitoimistot 33 maassa. Työntekijöitä Peikolla on yli 2000 ympäri maailmaa ja liikevaihto on 255 miljoonaa euroa (2021). Yrityksessä on satsattu tuotekehitykseen ja haettu uusia kasvualueita maailmalta. Arvot ohjaavat Peikon tekemistä, voimakas kasvu ei kuitenkaan ole sulkenut pois ympäristön huomioivaa toimintatapaa.

Peikon hankintajohtaja Markku Koponen kertoo, että haastavasta yleisestä tilanteesta ja toimintaympäristön muutoksista huolimatta vuosi 2022 on ollut Peikolle menestyksekäs. ”Olemme pitäneet huolta toimituskyvystämme ja lanseeranneet uusia tuotteita erityisesti hybridirakentamiseen. Ympäristötietoisen rakentamisen merkitys korostuu toiminnassamme, arvoillemme uskollisesti.”

Peikko on perheyritys, jonka matala hierarkia ja ketterä päätöksenteko näkyvät arjessa. Kunnianhimon taso on Peikolla korkealla ja se näkyy esimerkiksi kehitysprojektien ja investointien muodossa. Peikolla arvostetaan läpinäkyvyyttä ja yrityksen sisäinen viestintä on hyvin aktiivista.

”Muistan Woikosken logot jo oman Peikko-polkuni alkutaipaleelta eli vuodelta 1996. Pienellä haastattelukierroksella sain selville, että vuonna 1991 Peikolle tuli Woikosken kaasusäiliöt teräsosatehtaan laajennuksen yhteydessä. En tiedä historiaa tuonne asti, mutta pitkään jatkuneen kumppanuuden taustalla on hyvä, joustava ja luotettava yhteistyö. Tärkeämpänä pidän pitkää yhteistä kumppanuutta ja jatkuvuutta kuin yli 30 vuotta sitten senhetkisiä valintakriteereitä. Peikolla arvostetaan pitkäjänteisiä asiakas- ja toimittajasuhteita”, kertoo Markku Koponen.

Yhteistyö Woikosken kanssa on ollut sujuvaa ja miellyttävää. Woikoski ja Peikko ovat aina pystyneet löytämän ratkaisun haasteellisissakin tilanteissa. Perinteiden ja perheyrittäjyyden arvostaminen ovat sekä Peikolla että Woikoskella selvästi näkyviä elementtejä, mutta niin ovat myös kehitystyö ja tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen.

Mieleenpainuva muisto yhtisestä taipaleesta Markku Koposelle on se, kun hän pääsi ensimmäistä kertaa tutustumaan Woikosken historiaan hyvin perinteikkäille, suomalaista teollisuushistoriaa huokuville juurille.

Takaisin listaukseen