Takaisin asiakaskokemuksiin

14.11.2023

Woikoski erottuu luotettavana ja asiakkaalle helppona kaasuntoimittajana

SP stainless Oy on 1989 perustettu metalliteollisuuden yritys, jonka ydinosaamista ovat vaativat hitsaustyöt. Yritys valmistaa alihankintana putkistoja, putkistoesivalmisteita ja laitteistoa prosessiteollisuuden laitevalmistajille.

 

Erityisesti SP stainless keskittyy ruostumattomien ja haponkestävien materiaalien käsittelyyn. Suurin osa hitsauksesta on TIG-hitsausta, jossa hyvä lopputulos vaatii tarkkoja ja laadukkaita menetelmiä. Onnistumisen kannalta tärkeää on hitsauksessa käytettävä suojakaasu. Se muun muassa suojaa hitsattavaa kappaletta hapettumiselta ja ilman epäpuhtauksilta.

Tiiviisti yhdessä toimien

Woikoski on kaasuteollisuuden suomalainen perheyritys, joka on toimittanut SP stainlessin käyttämät hitsauskaasut jo viidentoista vuoden ajan. TIG-hitsauksen suojakaasuna käytetään etenkin kustannustehokasta Formier-kaasua. Lisäksi SP stainlessin nykyisten toimitilojen kaasuverkosto on toteutettu Woikosken laitteilla ja ohjeilla.

– Yhteistyö on kasvanut vuosi vuodelta, toteaa SP stainlessin toimitusjohtaja Arto Koljonen. – Woikoskelta saamme kaikki tarvitsemamme kaasut.

Tulevaisuudessa voi siintää yhä laajempi kumppanuuden hyödyntäminen:

– Päätoimisesti Woikoski toimittaa meille vain hitsauskaasuja, mutta olemme tutkineet heidän välittämiään lisäaineita ja myös hitsauskoneita. Meillä on keskustelut käynnissä, joten ehkä jokin päivä, Koljonen väläyttää.


Menetelmien kehitys hyödyttää

Kaasun toimitustapa on kehittynyt vuosien saatossa. Koljonen kertoo, kuinka alkuaikoina kaikki kaasu toimitettiin irtopulloissa, mutta nykyään Woikoski toimittaa valtaosan kaasusta säiliöihin. Nestemäisenä toimitettava kaasu sekoitetaan ja haihdutetaan Woikosken laitteilla toimitilojen kaasuverkostoon. Koljonen avaa säiliötoimituksen etuja:

– Taloudellinen hyöty on tietysti suuri, eli kaasu on paljon halvempaa näin. Vuosien saatossa kerääntynyt hintaetu on todella merkittävä. Säiliötoimitukset lisäävät kuitenkin myös työturvallisuutta, kun irtopulloja ei tarvitse käsitellä tuotannossa.

SP stainless ei joudu huolehtimaan kaasun riittämisestä. Kaukovalvonta havaitsee nestesäiliöiden hupenemisen ja ilmoittaa siitä automaattisesti, jolloin Woikosken auto käy täyttämässä säiliöt. Näin varmistetaan hitsaustoiminnan jatkuminen ilman kaasun saatavuuteen liittyviä katkoksia.

– Woikoski toimittaa säiliökaasut meille huomaamattomasti, mutta kaksi kertaa viikossa toimitettavat pullokaasut tilaamme tietysti erikseen. Irtopulloja käytetään vielä erikoiskaasuissa, Koljonen huomauttaa.


Asiakaslähtöisyys kaiken perustana

Woikosken palveluun kuuluvat edustajan säännölliset konsultointitapaamiset. Woikosken myyntijohtaja Ville Mela on Koljoselle varsin tuttu yhteistyökumppani, sillä kaksikko on ollut alusta asti mukana kulkemassa yritysten yhteistä taivalta.

– Woikosken edustaja käy meillä noin kolme, neljä kertaa vuodessa. Silloin keskustelemme siitä, miten meillä on mennyt, millainen kaasukulutuksemme on ollut, millainen hintataso on sekä kannattaisiko jotain päivittää tuottavampaan tai kannattavampaan vaihtoehtoon, Koljonen luettelee.

Neuvoja saa myös oikean kaasun valinnassa, ja hitsaustekniikan kehityksestä autetaan pysymään kartalla:

– Heiltä tulee vinkkiä siitä, millä kaasulla meille uusia materiaaleja kannattaa hitsata. Eniten he kertovat kuitenkin laitteistosta. Kun markkinoille tulee uutta hitsauslaitteistoa, he tulevat mielellään sitä meille myös esittelemään.

Yritysten välisen toiminnan jatkumiseen voi luottaa kuin Woikosken kaasutoimituksiin, sillä Koljosen kertomasta päätellen liitos on erityisen luja. Jo pitkälle toista vuosikymmentä kestänyt yhteistyö puhuu puolestaan, ja SP stainlessin näkökulmasta Woikoski kiteytyykin kaikin puolin suositeltavaksi kaasuntoimittajaksi.

– Woikoskea voi suositella muille yrityksille kotimaisena, varmana ja taloudellisena. Varmaan parasta on se, että kyse on kotimaisesta perheyrityksestä, jolla asiakaspalvelu toimii ja joka lähestyy asioita nimenomaan asiakkaan näkökulmasta, Koljonen päättää.

Woikosken myyntijohtaja Ville Mela ja SP stainlessin toimitusjohtaja Arto Koljonen.

Takaisin asiakaskokemuksiin