Takaisin listaukseen

27.05.2020

Woikoski mukana EU-rahoitteisessa Hystoc hankkeessa

Woikoski  on mukana EU-rahoitteisessa Hystoc hankkeessa, joka tähtää merkittävien etujen saavuttamiseen vedyn turvallisessa ja taloudellisessa kuljetuksessa sekä varastoinnissa.

Hanke on viiden partnerin yhteistyö Hollannista, Saksasta sekä Suomesta, josta on mukana VTT ja Woikoski. Hankkeessa on tarkoitus demonstroida vedyn logistiikkaa ja varastointia teollisessa ympäristössä. Vedyn käyttökohde logistiikkaketjun päässä on vetytankkausasema.  

Hankkeessa testataan saksalaisen Hydrogenious Technologies yhtiön kehittämää menetelmää, jossa vety sidotaan kemiallisesti orgaaniseen kantajamolekyyliin. Vedyn käyttökohteessa vety voidaan vapauttaa katalyytin avulla, Vedyn vapautuksen jälkeen kantajaneste kuljetetaan takaisin vetylähteelle, jossa siihen sidotaan jälleen vetyä.  Hankkeen onnistuminen mahdollistaa merkittävien etujen saavuttamisen vedyn turvallisessa ja taloudellisessa kuljetuksessa ja varastoinnissa.

Woikosken rooli on testata logistiikkaketjua. Hanke on Woikoskelle mielenkiintoinen, koska vedyn logistiikka on kallista, johtuen Suomen pitkistä etäisyyksistä. Tekniikalla on potentiaalia pudottaa merkittävästi vedyn varastointi- sekä kuljetuskustannuksia.

Woikoski on rakentanut vedyn varastointikapasiteetin Kokkolaan ja Espooseen. Vetylogistiikan testaus lähtee käyntiin, kun asennustyöt niissä on saatu päätökseen. Globaali korona-pandemia viivästyttää hankkeen etenemistä tällä hetkellä.

Lue lisää Hystoc projektista http://www.hystoc.eu

Takaisin listaukseen