Kaasupullot – kestävää ja ympäristöystävällistä pakkaamista

Kaasupullot ovat erinomainen esimerkki kestävästä ja ympäristöystävällisestä pakkausratkaisusta. Pullot voivat olla käytössä jopa yli 50 vuoden ajan, ja lopulta niiden materiaali voidaan kierrättää metallinkeräyksessä. 

Kaasupullot ovat erinomainen esimerkki kestävästä ja ympäristöystävällisestä pakkausratkaisusta. Pullot voivat olla käytössä jopa yli 50 vuoden ajan, ja lopulta niiden materiaali voidaan kierrättää metallinkeräyksessä.Kaasupullot on suunniteltu kestämään pitkään ja olemaan mahdollisimman turvallisia käyttää. Vaikka itse kaasupulloilla ei ole "parasta ennen" päivämäärää, niillä on lainsäädännössä määritelty tarkastusväli. Suurimmalla osalla kaasuista pullon tarkastusväli on 10 vuotta. Määräaikaistarkastuksessa pullot käyvät läpi yksityiskohtaisen tarkistuksen koeponnistuksineen. Muun muassa venttiili, suojakupu ja maalipinta uusitaan tarkastuksessa.

Pullon elinkaari jatkuu niin kauan kuin se läpäisee määräaikaistarkastuksen. Kun kaasupullo lopulta tulee tiensä päähän, teräspullot voidaan kierrättää metallinkeräyksessä (pois lukien asetyleeni). Käytetyt kaasupullot eivät siis muodosta merkittävää jäteongelmaa. Niiden pitkäikäisyys ja kierrätettävyys vähentävät jätteen määrää ympäristössämme.

Kaasupullojen matka jatkuu sukupolvelta toiselle - kuin perheen arvokas perintö!