Dityppioksidi N2O, Ilokaasu

 

Ilokaasu on väritön, ilmaa raskaampi, palamista edistävä, heikosti narkoottinen kaasu. 

 

 

Dityppioksidin eli ilokaasun ominaisuudet

Ilokaasu on väritön, myrkytön, makeahkon hajuinen ja heikosti narkoottinen kaasu. Se on raskaampaa kuin ilma ja suurina pitoisuuksina tukahduttava. Ilokaasu on typen ja hapen kemiallinen yhdiste ja sen kemiallinen merkki on N2O. Huoneenlämmössä dityppioksidi on väritön, hajuton ja syttymätön kaasu.

Mihin ilokaasua käytetään?

Ilokaasua käytetään monipuolisesti eri tarkoituksiin, kuten laboratoriokaasuna, valokuituvalmistuksessa, kilpa-autoilussa ja tutkimuksessa. Sitä voidaan hyödyntää myös polttomoottorin hetkellisessä tehon lisäämisessä sekä elintarvikkeiden aerosolipakkauksissa.

Lääkkeellistä ilokaasua käytetään happeen sekoitettuna terveydenhuollon eri osa-alueilla, kuten kirurgiassa, hammashoidossa ja synnytyksissä, sen kipua lievittävien ja nukuttavien ominaisuuksiensa ansiosta. 

Miten ilokaasua tilataan?

Woikoskelta on saatavissa teollista ilokaasua 5 L, 10 L, 20 L ja 40 L kaasupulloissa. Muistakaa tutustua tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen ja turvallisuusohjeisiin ennen käyttöä. 

Ohjeet tilaamiseenIlokaasun kemiallinen kaava: N20
Ilokaasun kiehumispiste: −88,48 °C
Ilokaasun suhteellinen tiheys: 1,98 kg/m³
YK-numero: 2201

Woikosken laatujärjestelmä

Woikosken laatujärjestelmä, joka sisältää teollisten-, lääkkeellisten-, elintarvike-, erikois- ja nestekaasujen valmistuksen, täytön sekä jakelun, on saanut ISO 9001:2015 sertifikaatin. Standardi takaa laadukkaan toiminnan kaikilla Woikosken eri osa-alueilla.

Copyright ©2022 Woikoski Oy. Kaikki oikeudet pidätetään, all rights reserved.