Hajuhappi

Hajuhappi on väritön, hajustettu, palamista edistävä ja hapettava. Kun happeen lisätään hajusteainetta, pystytään vuoto ja kohonnut happipitoisuus haistamaan nenällä. Hajusteaine lisää näin työturvallisuutta.

Kaasun ominaisuudet

Hajuhappi on väritön, hajustettu, palamista edistävä ja hapettava. Hapen ominaisuutena on, ettei ihmisen aisteista mikään pysty varoittamaan liian suuresta happipitoisuudesta ja mahdollisia vuotoja on vaikea havaita. Kun happeen lisätään hajusteainetta, pystytään vuoto ja kohonnut happipitoisuus haistamaan nenällä. Hajusteaine lisää näin työturvallisuutta.

Kaasun käyttökohteet

Hajuhappea käytetään leikkauksessa, hitsauksessa, juottamisessa, liekkipuhdistamisessa, liekkikarkaisussa, palamisprosesseissa, testi- ja kalibrointikaasuna ja laboratoriokaasuna.

Hajuhappea täytetään 5, 10, 20, 40 ja 50 l:n pulloihin sekä pullopattereihin ( 12 x 50 l). Hajuhappipullon tunnistaa siipitarrasta sekä kaularenkaan oranssin värisestä merkistä. Hajusteaine on dimetyylisulfidia ( n. 10 ppm ).

Hajuhappi hitsauskaasuna

Hajuhappea käytetään hitsauksessa yleisimmin yhdessä polttokaasun (asetyleeni, nestekaasu) kanssa polttoleikkauksessa, juottamisessa, kaasuhitsauksessa, karkaisussa yms. prosesseissa. Hajuhappi on voimakas hapetin, joka kiihdyttää palamisreaktiota. Hajuhappea voidaan käyttää myös hitsauksen seoskaasuissa osakomponenttina aina 2 %:n asti.
 Koostumus: Happi 99,999%, Dimetyylisulfidi 0,001%
Tiheys: 1,43 kg/m3
Suhteellinen tiheys: 1,105 (ilma=1)
Kiehumispiste paineessa 0,101 MP: -183 °C
Reaktiivisuus hitsauksessa: Hapettava
Pullokierre: DIN 477 nro. 6

YK-numero: 3156

Woikosken laatujärjestelmä

Woikosken laatujärjestelmä, joka sisältää teollisten-, lääkkeellisten-, elintarvike-, erikois- ja nestekaasujen valmistuksen, täytön sekä jakelun, on saanut ISO 9001:2015 sertifikaatin. Standardi takaa laadukkaan toiminnan kaikilla Woikosken eri osa-alueilla.

Copyright ©2022 Woikoski Oy. Kaikki oikeudet pidätetään, all rights reserved.